ВУЧИЋ КОД ПУТИНА: Нема теме које се нисмо дотакли!

МОСКВА – Председник Александар Вучић изјавио је да је наишао на разумевање и искрени и пријатељски став председника Русије Владимира Путина и Руске Федерације по питању Косова и Метохије. Најавио је да Путин долази у Србију, а да ће датум његовог доласка бити познат за две до три недеље.

Александар Вучић је новинарима у Москви, након састанка са Путином, рекао да је руског председника упознао до најситнијих детаља о комплетној ситуацији на Косову, о томе шта велики светски играчи желе, каква је улога Русије и какву подршку Србија очекује.

„Наишли смо на разумевање, на искрени и пријатељски став Путина и Русије према српском народу и Србији“, рекао је Вучић.

Он је истакао да је било речи и о конкретним корацима о којима, каже, не може да говори.

loading...

Председник је прецизирао да је у разговору са Путином најмање 45 до 50 минута тема била Косово и Метохија и да га је детаљно и темељно упознао са ситуацијом.

Упитан да ли је Путина упознао са „планом о разграничењу“, Вучић је рекао да нема шта да прича о плану који су одбациле и земље ЕУ, и Албанци и Срби.

„Мислио сам да је то рационално решење, али нико други није мислио. Причао сам о ситуацији, о страховима које имам уколико би се провокације наставиле и уколико би постојали било какви напади на живот и имовину нашег народа на КиМ“, рекао је Вучић.

Како је додао, више информација о томе не може дати јер то, како је рекао, не би било фер ни према Путину нити према нашој јавности.

Захвалио је руском председнику на подршци коју пружа српском народу.

Вучић је рекао да Путин засигурно долази у Србију, а да ће датум његовог доласка бити познат за две до три недеље. Каже да је Путин тражио од сарадника да му одреде датум посете Србији.

„Путин је рекао сарадницима да му нађу датум за посету Србији. То значи да Путин сигурно долази у Србију“, навео је Вучић.

Када, како је објаснио, тражи да му одреде датум, онда то значи да ће засигурно посетити Србију.

Да је Путин рекао само „долазим“, то не би значило и да ће посета бити реализована, објаснио је Вучић.

Вучић је рекао да је задовољан искрено пријатељским ставом који је Путин показао.

„Путин поштује Србију и жели да помогне Србији и на томе сам му захвалан“, навео је Вучић.

„Нема теме које се нисмо дотакли“

Председник Србије је рекао да је са Путином разговарао о свим важним регионалним темама, Републици Српској, БиХ, референдуму у Македонији.

„Не постоји важна регионална тема које се нисмо дотакли и не само дотакли, већ детаљно анализирали. У складу са тим, очекујем да посета председника Путина донесе много конкретних економских резултата, да одмах доведе до убрзаног раста наше трговинске размене“, истакао је Вучић.

Председник Србије навео је и да од Русије очекује једнако снажну и још снажнију подршку у међународним форумима, подршку територијалном интегритету Србије, као и подршку за „независно, слободно и самостално“ одлучивање због чега је Србија цењена и поштована.

Вучић је рекао да је данас најпре имао тет-а-тет састанак са Путином, а затим и сусрет у ширем саставу делегација на коме се разговарало о Путинивој посети Србији.

Извор: РТС / Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...