ЕВО ШТА ВАЦИЋ КАЖЕ О ДЕСНИЧАРИМА: Дебакл!

БЕОГРАД – Улога политичке деснице у Србији тренутно је минорна, каже у интервјуу за недељник Афера, Миша Вацић, председник организације Српска десница.

„Дебакл националних странака на београдским изборима то је јасно показао у марту ове године. Мислим да је лидерска сујета главни проблем, те смо стога апеловали на прваке свих националних опција да се сви ујединимо у широку родољубиву коалицију. Одбијени смо и они су прошли како су прошли, резултатом статистичке грешке, тиме доказујући да је наш став о националистичком јединственом блоку био политички исправан.“, каже утицајни десничар.

„Нико појединачно не може представљати десно опредељене гласаче којих у Србији има најмање око 25%. Нико више није наиван и нико не жели више да буде преварен. СНС има елементе националне странке, те отуда и њихов велики успех на свим нивоима гласања. Ипак добар део народа тражи за себе аутентичну чисту десну опцију. Не сумњам да ће је у СД пронаћи. Недопустиво је да потраје тренутно стање где 25% десничарских бирача, нема своје директне представнике у институцијама.“, додао је Вацић одговарајући на питање о улози деснице у политичком животу данашње Србије.

О изјавама да је спреман да пушком у рукама брани Космет, Вацић каже да „апсолутно остаје при том ставу“.

loading...

„Апсолутно остајем при ставу да бих своју земљу бранио и оружјем уколико би била угрожена. Ја резервну Отаџбину немам и немам чега да се стидим због свог родољубља. Напротив, могу бити само поносан на себе и своје претке који су добро знали цену слободе. У породици имам јуначке примере који су часно оружјем бранили отаџбину, моја дужност је да их следим.“, каже први човек Српске деснице.

Извор: Афера / Националист / Комерсант.рс

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...