ИВАНИЋ: Добри односи са Вучићем, Лавров очитао лекцију Додику

Младен Иванић, кандидат Савеза за побједу на предстојећим изборима, изјавио је да са председником Србије Александром Вучићем има добре односе.

Он је навео и да је уверен у своју победу и то углавном због тога, како каже, што његов противкандидат, актуелни председник Републике Српске, Милорад Додик, више нема никаквих аргумената.

Оптуживши Додика да је злоупотребио његову изјаву да нико са стране не би требало да се меша у изборе у БиХ, па ни Србија, Иванић каже да председник Републике Српске сваког покушава да увуче на своју страну па и Србију.

„Ја и даље стојим при свом мишљењу које сам јасно рекао на почетку, нико извана не би требало да се меша у изборе у БиХ. Па ни Србија, нити било која друга држава“, поновио је Иванић у предизборном интервјуу за сарајевски портал Клиx.ба.

loading...

Објашњава да је у томе погрешно то што се изврћу тезе, спинује и прави прича тамо где је нема, али додаје да је сигуран да ће то најмање штету нанети њему.

„Додик више нема својих аргумената унутар Републике Српске, довео је земљу до економске пропасти па се крије иза кога стигне. Што уопште не значи да ће успети. Последња истраживања смо добили и он и ја, и отуд сва хајка. Све је једноставније него што се чини. Ја сам у значајној предности“, рекао је Иванић.

Упитан какави су његови односи са председником Србије Александром Вучићем, Иванић каже да су ти односи „добри и коректни“, без обзира што Додик, како каже, настоји извртањем теза да их прикаже другачије.

Истиче да је милион пута захвалио председнику Вучићу за сваку врсту помоћи коју је Србија пружила Републици Српској, и политичку и финансијску.

„И захваљујем опет, и чинит ћу то и даље“, навео је Иванић, који је актуелни члан Председништва БХ из реда српског народа.

Србија је, каже, увек била уз нас и биће и даље. То је, додао је, сасвим природно, без обзира на то ко био на власти, и овде и тамо.

„Кроз медије под својом контролом Додик и његови следбеници покушавају то да изокрену. Моји односи с Вучићем су, као што сам рекао до сада милион пута, добри. А били сте и сами сведоци наших бројних пријатељских сусрета“, истиче Иванић.

Указује да то што је, како каже, знао да критикујем СНСД-ову власт да је потрошила новац који нам је Србија братски дала за Телеком, не значи да немам добре односе са Србијом.

„Напротив, стало ми је да те добре односе, и Републике Српске и БиХ са Србијом, задржимо“, навео је.

Говрећи о случају Драгићевић, Иванић наводи да је то нешто што у овом тренутку веома потреса Републику Српску и сматра страшним то што је, како каже, Додик вређао ода Давида Драгичевића и што тај случај користи за предизборне трибине, користи термине на јавном сервису РС и покушава невешто то да ублажи, а онда опет покушава да увери јавност да се неко други бави политизацијом тог случаја.

На питање зашто се поново кандидовао за за члана Председништва, Иванић каже да мисли да је то врло успешно радио у протекле четири године и да са оваквим политичким искуством имам још шта да понуди.

Као додатни разлог је навео управо кандидатуру Милорада Додика, који је, каже, Републику Српску завадио са целим светом, завадио грађане БиХ међусобно, а на крају поделио српски народ, као нико до сада.

„Неко мора да га спречи да настави. И ја ћу то и урадити“, рекао је Иванић.

Коментаришући недавну посету шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Сарајеву и Бањалуци и одговарајући на питање ко је од те посете највише профитирао, Иванић каже:

„Ваше питање управо наликује ономе што је и Додик покушао, да неко профитира од посете важног госта. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров очитао је дипломатску лекцију Додику и није допустио да га било ко увуче у изборну кампању. Русија је пријатељ и Републици Српској и БиХ, само што се у другом делу БиХ то мање цени“.

Иванић је рекао и да му је драго што је Лавров посетио и Сарајево и Бањалуку и било би, додао је, лепо кад би више гостију тог ранга у оквиру својих званичних посета долазило у Бањалуку.

То би, истакао је, значило да имамо добре односе са свима.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Гојковић: Упад РОСУ покушај заплашивања срба на КиМ

/// ЗДЕС

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...