СИРИЈСКИ МИНИСТАР: С-300 стиже на време, америчка база нема будућност – КОМЕРСАНТ

СИРИЈСКИ МИНИСТАР: С-300 стиже на време, америчка база нема будућност

Системи С-300 које ће Дамаск добити од Москве су сасвим довољни за одговор на претњу Израела Сирији, изјавио је шеф сиријске дипломатије Валид Муалем у интервјуу за телевизију РТ.

Одлука Москве да испоручи Дамаску системе С-300 је стигла у право време, то су одбрамбени системи, подсетио је Муалем.

„Ако анализирамо значај заштите сиријског неба, видимо да је то знак безбедности и стабилности, а не рата“, додао је министар.

Он сматра да је систем С-300 довољан да Сирија одговори на претње које долазе од Израела.

Министар је нагласио да се иранска војска налази на територији Сирије на законској основи, у својству војних саветника.

„Сиријско-ирански односи нису предмет трговања. Они се заснивају на одлуци две суверене државе које штите своју независну одлуку“, нагласио је Муалем.

Он сматра да Турска може да реши проблем повлачења терористичке групе Нусра фронт из демилитаризоване зоне у провинцији Идлиб.

„Они који су дошли у Идлиб, дошли су преко Турске. Зато Турци знају ко се тамо налази, како је и одакле дошао. И било би природно да се они и врате код њих“, рекао је Муалем у интервјуу телевизији РТ.

Он сматра да се САД у бази Танф у Сирији бави обуком терориста ДАЕШ-а.

„Наша пракса је показала да они окупљају остатке ДАЕШ-а а тој бази и обучавају их како би их послали да ратују против сиријске војске. Зашто? Јер желе да продуже сиријску кризу у интересу Израела“, објаснио је министар.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...