КАД ПУТИН ИДЕ У СВАТОВЕ: Хеликоптери, „Кобре“…

Аустријска полиција започела је безбедносне припреме за свадбу министарке спољних послова Аустрије Карин Кнајсел, на коју долази и Владимир Путин.

Свадба министарке Кнајсел и бизнисмена Волфганга Мајлингера заказака је у ресторану „Чепе“ у месту Сулцтал, на познатој „винској траси“ у аустријској покрајини Штајерска.

Најпре је Кнајселова заказала свадбу у дворцу Гамлиц, али је, пошто су се у медијима појавиле приче да је једна свадба морала бити отказана због ње, одлучила да промени локацију.

Министарка је изабрала врло популаран датум за свадбу – 18. 8. 2018, за када су заказане многе свадбе широм Аустрије.

Специјалне јединице аустријска полиције „Кобре“ задужене су за безбедност гостију, међу којима ће бити и чланови аустријске владе, предвођене канцеларом Себастијаном Курцом.

Полиција је најавила увођење забране приласка области око ресторана.

Само одређен број људи и званице моћи ће да приступе ресторану и паркингу.

Улице, како је наведено у саопштењу, неће бити затваране јер полиција жели да што је могуће мање ремети живот становника тог места, као и гостију винске трасе.

Међутим, најављује да ће у целој јужној Штајерској долазити до привремених обустављања саобраћаја.

Такође, биће уведена забрана прелета, посебно за дронове над местом одржавања свадбе.

Поред јужне Штајерске и на аеродрому Грац, на који ће слетети авион руског председника, најављене су могуће обуставе саобраћаја.

Полиција ће бити у већем броју присутна на путевима, и посебно око аеродрома где ће се вршити безбедносна контрола свих особа које прилазе, због чега се путницима саветује да дођу сат времена раније него што је уобичајено на аеродром.

Више стотина полицајаца у униформи и цивилу, међу којима и припадници „Кобри“, ангажовано је на обезбеђивању гостију.

Тачно време слетања председника Путина у Грац из безбедносних разлога није саопштено.

Са аеродрома, Путин ће највероватније хеликоптером бити пребачен у место у којем се одржава свадба.

Он ће боравити пар сати у Аустрији, пошто касно после подне има састанак у Немачкој са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

Руски председник са собом ће довести и хор од десет Козака, као поклон шефици аустријске дипломатије, тврде неименоване дипломате.

Одазив председника Путина позиву на свадбу аустријске министарке изазвао је пажњу светске јавности и критике са многих страна.

Критичари сматрају да се ради о неуобичајеном чину, док највиши представници аустријске владе, међу њима вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе, долазак Путина сматрају великом чашћу за Аустрију.

 

Извор: Танјуг

БОНУС ВИДЕО

Србија 99% купује ПВО систем ПАНЦИР С1-2

/// ЗДЕС

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!