АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: Споразум Београда и Приштине мора да осигура БЕЗБЕДНОСТ ЗА КОСОВСКЕ СРБЕ И СПЦ! – КОМЕРСАНТ

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР: Споразум Београда и Приштине мора да осигура БЕЗБЕДНОСТ ЗА КОСОВСКЕ СРБЕ И СПЦ!

Амерички амбасадор у Приштини Грег Делави уверен је да суштина споразума између Београда и Приштине мора да дође од самих страна, да тај споразум мора да буде примењив, трајан и да доприноси стабилности у региону, али и да мора да обезбеди сигурност свим грађанима, укључујући косовске Србе и СПЦ.

Наводећи, наиме, да постоје ограничења кад је реч о томе што ће САД да прихвате као споразум, Делави је у видео поруци данас из Приштине говорио управо о томе да сваки споразум мора да осигура безбедност за све грађане, укључујући „осетљиве групе, косовске Србе и Српску православну цркву“.

„У последњих неколико недеља било је реторике која није од помоћи, укључујући претње и врсту говора које смо чули у лошим старим данима комунизма. Ово мора да престане. Такве изјаве подривају шансе за решење и подижу тензије. Насиље и претње насиљем су неприхватљиве“, поруцио је данас у видео поруци амерички амбасадор из Приштине.

Делави је нагласио да САД желе да помогну да се постигне споразум који би био „примењив, трајан и који би допринео стабилности у региону“.

„Не желимо да се вратимо у старе дане, не желимо да видимо споразум који ће да створи више проблема него што ће их решити“, закључио је Делави.

 

Извор: Tanjug / M. P. / alo.rs

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...