АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР СКОТ ШОКИРАО НОВИНАРЕ: На конференцији Фестивала Нишвил ЗАСВИРАО ТРУБУ! – КОМЕРСАНТ

АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР СКОТ ШОКИРАО НОВИНАРЕ: На конференцији Фестивала Нишвил ЗАСВИРАО ТРУБУ!

Амбасадор САД Кајл Скот, који борави на фестивалу Нишвил, данас је изненадио присутне на прес коференцији засвиравши трубу

Амбасадор САД Кајл Скот, који борави на фестивалу Нишвил, данас је изненадио присутне на прес коференцији засвиравши трубу.

Директор „Нишвил“ џез фестивала, Иван Благојевић, након што је са амбасадором Скотом обишао нишки Музеј џеза, направио је велико изненадење када је на конференцији за новинаре на сто ставио трубу.

Он је објаснио да је начуо да је амерички амбасадор музицар и да ће га замолити да направи једну џез импровизацију.

Амбасадор се поверио да је свирао у школском оркестру пре много година.

loading...

– Прво, ово није фер, јер ја сам му рекао да сам свирао инструменте када сам био у средњој школи. То је пре да не кажем колико година, али већина ваших музичара су рођени после тог датума када сам ја завршио средњу школу – казао је он.

Он је додао да је музика увек била саставни део школовања у Америци.

– Преко музике ја сам имао своје друштво у средњој школи. Сећам се као неких од најбољих дана када сам свирао у оркестру у средњој школи. Али то је било давно. Не знам да ли ћу моћи да свирам, али ако сам ја лош то значи да је боље доћи увече да слушате Џипси кингс који су још много много бољи музицари – рекао је Скот а затим одсвирао једну џез мелодију на труби, преноси Блиц.

Благојевић је на конференцији рекао да амбасада САД већ годинама помаже „Нишвил“ далеко више него све амбасаде заједно а да је ове године направљен корак више јер је поред свих бендова који долазе из Америке, где је настао џез, на програму био један кантри састав са Аљаске.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...