ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР УПОЗОРАВА: Британски агенти у Републици Српској! – КОМЕРСАНТ

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР УПОЗОРАВА: Британски агенти у Републици Српској!

БЕОГРАД – Вероватно један од најмлађих, али и један од најутицајнијих савремених представника тзв. аутхтоне историјске школе на Балкану, др Горан Шарић, у интервјуу за српски Комерсант, одговарајући на једно од питања, рекао је да Републику Српску сматра најкритичнијом тачком на простору бивше Југославије, истичући уверење да ће се Република Српска наћи прва на удару Запада, односно, Велике Британије.

Све више се говори о могућем поновном сукобу на простору бивше Југославије. Уколико би морали, коју тачку тог простора би оценили као најкритичнију? Колико Вам се чини реалном опасност од новог рата на нашим просторима, уопште?

Мир 1995. није био одлука екс-Ју република него је наметнут од стране западних сила, пре свега САД-а и Велике Британије. Као што је и рат 1991. наметнут споља, од истих актера, иако су међу југословенским политичким и обавештајним структурама имали своје људе.

Велика Британија као наш вековни, архетипски непријатељ и у време овог интервјуа шаље педесетак својих агената у БиХ под изговором да спрече “руски утицај”. Британска политика не бира средства да оствари циљ. Циљ је Русија што даље од Балкана и неће презати ни од чега, па тако ни од рата.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...