НЕМЦИ УНИШТИЛИ ТОМПСОНА: Он је један ЉИГАВИ ДЕСНИЧАР и ГЛОРИФИКАТОР ФАШИЗМА… – КОМЕРСАНТ

НЕМЦИ УНИШТИЛИ ТОМПСОНА: Он је један ЉИГАВИ ДЕСНИЧАР и ГЛОРИФИКАТОР ФАШИЗМА…

ФАЗ истиче да у Хрватској опада подршка за ЕУ, али јача национализам

Франкфуртер Аллгемеине Зеитунг, конзервативни немачки лист, анализирао је стање у Хрватској, пет година након приступања Европској унији, кроз призму недавног скандалозног дочека фудбалера који су освојили сребро на СП у Русији.

Дочек фудбалера описују као “славље са бардом мржње“, што се односи на Марка Перковића Томпсона, и напомињу да “Хрватска не изгледа као вицешампион изван ногометног терена“ јер је обележена “националистичким струјањима, исељавањем стручне радне снаге и млаким односом према ЕУ“.

ФАЗ пише да су Хрватску у протеклих месец дана обележили “један јубилеј и једна премијера“ – јубилеј је петогодишњица чланства у Еуропској унији, а премијера је наступ репрезентације у финалу Светског првенства у фудбалу.

Јубилеј је већином био игнорисан, сматра ФАЗ, и напомиње да се у Хрватској најважнијим аспектом чланства у ЕУ сматра новац из европских фондова.

loading...

– Захваљујући средствима из бриселског лонца Хрватска може да реализује најскупљи инфраструктурни пројект у историји, Пељешки мост – наводи ФАЗ и додаје да ЕУ даје 85 посто средстава за изградњу моста, око 250 милиона евра.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...