МОДРИЋ СЕ ОДРЕКАО МАЈЧИНЕ ФАМИЛИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ! Капитену „коцкастих“ отац забранио контакт са Србима! – КОМЕРСАНТ

МОДРИЋ СЕ ОДРЕКАО МАЈЧИНЕ ФАМИЛИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ! Капитену „коцкастих“ отац забранио контакт са Србима!

Најбољи хрватски фудбалер свих времена Лука Модрић одрекао се мајчине фамилије само зато што су Срби, сазнаје Информер

По завршетку рата никад није пожелео да са њима разговара, а камоли да се сретне, иако му рођени ујак живи у Србији, прича за наш лист човек из Задра који одлично познаје породицу Модрић!

Лукина мајка је Радојка, рођена Допуђ, из села Крушева код Обровца. Она је Српкиња по рођењу, као и сви Допуђи, који су за време рата углавном пребегли у Србију.

– Рођени ујак Луке Модрића, Радојкин рођени брат, данас живи у Србији. Лука, међутим, никад није био код њега, нити су се икад видели после рата. И Радојку и њеног мужа Стипа, као и Стиповог брата Жељка, познавао сам одмалена. То су све били фини људи, њих двојица веома коректни момци, никад није било кавги, никад проблема, никад нису показивали да су националисти. Све се, међутим, променило после рата – каже наш саговорник, који је из разумљивих разлога желео да остане анониман.

Погрешили

loading...

Није требало да и децу задоје толиком мржњом према Србима, посебно због Раде

Пријатељ Модрићевих

Угледан човек

Он додаје да се Стипе Модрић потпуно променио после рата. Од мирног и коректног човека постао је велики шовиниста који данас мрзи Србе. Очигледно је он пресудно утицао на Лукино васпитање.

– Имали смо заједничке пријатеље, између осталих и Србе. И једном приликом, после рата, овде код мене у Задар дође један човек, не бих откривао његово име да му не правим проблеме, с којим се и Стипе дружио пре рата. Позовем Стипа телефоном и кажем му ко је код мене у кући и позовем га да дође да попијемо пиће. Није дошао, нит ми се више јављао. Они сад, једноставно, мрзе Србе и све што је српско. Неће ни да чују ни за кога. Тако је и са Радином фамилијом из Србије – прича наш саговорник.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...