МОДРИЋ СЕ ОДРЕКАО МАЈЧИНЕ ФАМИЛИЈЕ ИЗ СРБИЈЕ! Капитену „коцкастих“ отац забранио контакт са Србима!

Најбољи хрватски фудбалер свих времена Лука Модрић одрекао се мајчине фамилије само зато што су Срби, сазнаје Информер

По завршетку рата никад није пожелео да са њима разговара, а камоли да се сретне, иако му рођени ујак живи у Србији, прича за наш лист човек из Задра који одлично познаје породицу Модрић!

Лукина мајка је Радојка, рођена Допуђ, из села Крушева код Обровца. Она је Српкиња по рођењу, као и сви Допуђи, који су за време рата углавном пребегли у Србију.

– Рођени ујак Луке Модрића, Радојкин рођени брат, данас живи у Србији. Лука, међутим, никад није био код њега, нити су се икад видели после рата. И Радојку и њеног мужа Стипа, као и Стиповог брата Жељка, познавао сам одмалена. То су све били фини људи, њих двојица веома коректни момци, никад није било кавги, никад проблема, никад нису показивали да су националисти. Све се, међутим, променило после рата – каже наш саговорник, који је из разумљивих разлога желео да остане анониман.

Погрешили
Није требало да и децу задоје толиком мржњом према Србима, посебно због Раде
Пријатељ Модрићевих

Угледан човек

Он додаје да се Стипе Модрић потпуно променио после рата. Од мирног и коректног човека постао је велики шовиниста који данас мрзи Србе. Очигледно је он пресудно утицао на Лукино васпитање.

– Имали смо заједничке пријатеље, између осталих и Србе. И једном приликом, после рата, овде код мене у Задар дође један човек, не бих откривао његово име да му не правим проблеме, с којим се и Стипе дружио пре рата. Позовем Стипа телефоном и кажем му ко је код мене у кући и позовем га да дође да попијемо пиће. Није дошао, нит ми се више јављао. Они сад, једноставно, мрзе Србе и све што је српско. Неће ни да чују ни за кога. Тако је и са Радином фамилијом из Србије – прича наш саговорник.

Саветник премијера смењен због Томпсона

Крешимир Мацан, хрватски стручњак за односе с медијима и политичке комуникације, због згражавања над усташким оргијањем на дочеку фудбалера Хрватске у Загребу изгубио је место саветника премијера Хрватске Андреја Пленковића! Мацан је доспео у центар пажње кад је је реаговао на објаву новинара Тончија Перцана, који је на Твитеру написао да одсуство државног врха, а учешће усташког певача Томпсона на дочеку, „мирише на меки усташки државни удар“. Мацан је тај твит прокоментарисао речима: „Који није успео…“ Иначе, управо је Модрић тражио да се Томпсон придружи играчима.

Сумња се да су Модрићи, Стипе и његов брат Жељко, почели из дна душе да мрзе Србе јер су наводно припадници ЈНА убили њиховог оца Луку.

/// ЗДЕС