АМЕРИЧКИ ШАМАР ХАРАДИНАЈУ: Заборави на твој план!

Америчка амбасада је реаговала на план косовске владе да иницира трансформацију Косовских безбедносних снага у Косовске оружане снаге без уставних амандмана

Америчка амбасада у Приштини поновила је да је трансформација Безбедносних снага Косова (БКС) у војску могућа кроз уставне промене, и да ће САД на тај начин подржати стварање те оружане формације, преноси приштинска Коха.

Како се наводи, на тај начин је амбасада реаговала на план косовске владе да иницира трансформацију Косовских безбедносних снага у Косовске оружане снаге без уставних амандмана.

– Подстакли смо владу да методички ради на трансформацији КБС-а и да настави са кампањом на Косову, као и са међународним партнерима, како би осигурала максималну подршку овом процесу. Сједињене Америчке Државе и даље подржавају трансформацију КБС-а, кроз уставне промене – пише у саопштењу Амбасаде достављеном приштинском листу, а наводи се у Унмиковом прегледу писања косовских медија.

Законски пакет који се односи на организациону структуру КБС-а послат је канцеларији премијера и након што прође кроз процедуру биће представљен кабинету владе, а затим се шаље на гласање у скупштину.

 

Loading...