ПРОНАЛАЗАЧУ НОВЧАНА НАГРАДА: Америчка војска изгубила гранате приликом транспорта

Ваздушне снаге САД понудиле су награду у износу од 5.000 долара за помоћ у потрази за контејнером са гранатама који је током транспорта испао из камиона у Северној Дакоти.

Према писању „Скај њуза“, инцидент се десио 1. маја када је камион превозио оружје између два полигона за испитивање наоружања у Северној Дакоти.

Наводи се да је за муницијом прво трагала војска, али се то завршило безуспешно. Тек после неколико дана о случају је обавештен и локални шериф. Скоро 100 пилота из авио-базе Минот је такође учествовало у потрази за гранатама.

Шериф округа Маунтрејл Кен Халворсон изјавио је да војска није пружила брзе и правовремене информације. Додао је и да гранате могу бити опасне и да је о целој ситуацији требало одмах обавестити локално становништво.

Како се наводи, локално становништво, углавном радници у нафтној индустрији, и аутохтона племена су упозорени на присуство опасне муниције у округу.

Ово није први пут да америчка војска губи гранате. У јануару 2017. године из камиона америчке војске у Пољској је испала тенковска муниција.

Loading...