ШЕШЕЉ: Запад би срушио Вучића, али ни Ђилас, ни Јеремић, ни Јанковић нису тај калибар

Лидер Српске радикалне странке истиче да Запад у Србији покушава да нађе лидера издајника којег би плаћао како би са власти свргнуо актуелног председника, али се кампања против Вучића не би водила на основу косовског питања, већ на потпуно другачије начине.

Говорећи о притисцима западних земаља на Србију лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ каже да Сједињене Америчке Државе на све начине покушавају да реализују своје циљеве у Србији и одавно о тим циљевима не желе ни да преговарају и разговарају.

– Они циљеве намећу без дискусије, као ултимативне. Такав случај смо имали 1999. године, а тренутна ситуација у Србији подсећа на ону из 2000. године, уочи 5. октобра. Западним силама сада недостаје неки нови Војислав Kоштуница, којег је амерички компјутер избацио на ауспух као најпогоднијег кандидата прозападне опозиције. Многи кажу да Kоштуница није био издајник и заиста није давао неке издајничке изјаве пре него што је изабран. Није био компромитован, али социјалисти су му били наклоњени и преко државне телевизије објављивали су само оно што га афирмише, а оно што га срозава су прећуткивали. И после 5. октобра социјалистима је био најлакша варијанта за напуштање, предају власти у неким фазама преко прелазне владе. Американци данас такву личност немају, за њом интензивно трагају и пред собом имају тројицу – Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Сашу Јанковића. Ипак, ниједан није тај калибар. Сва тројица су компромитована, Kоштуница то није био. Kоштуница је био интелектуалац, уживао је поверење београдске чаршије, иако се око њега окупио највећи олош – подсећа Шешељ.

Kако каже, данашње прозападне партије ујединиле би се када би им неко „из шешира извукао лидера“. Тражиле би ванредне парламентарне изборе, било би уложено много новца за рушење владе и Вучић би се обарао, не поводом Kосова, већ на друге начине.

– Читам како би му приписивали убиство певачице Јелене Марјановић и Луке Јовановића. Ово делује као научна фантастика, али тако је изгледало и 2000. године – каже Шешељ.

Говорећи о наводним захтевима Србији из Брисела, Шешељ каже да је на првом месту признање Kосова о чему нема места за преговоре.

– Друга ствар је да се пусти Република Српска, затим да се Русији уведу санкције, да се Хрватима преда 11.000 хектара земље на левој обали Дунава. Траже и контролу над правосуђем, односно да нам Венецијанска комисија одређује статус правосудне гране власти – каже лидер СРС за „Ново јутро“.

Шешељ каже да Запад Србији никада није нудио компромис, иако се некада чинило да га нуди.

– Kомпромис је био Дејтонски споразум, па се видело да је почело са његовим кршењем одмах по имплементацији. Ништа им не можемо веровати – каже лидер радикала.

Loading...