ЛАЗАНСКИ УПОЗОРАВА: Запад је на Косову спремио и наоружао албанску војску, ЕВО ШТА ТРЕБА РАДИТИ! (ВИДЕО)

Позиција Србије у преговорима о решавању проблема с Косовом је врло тешка, Србија сад „чупа шта се исчупати може“, оценио је посланик СНС-а и спољнополитички коментатор Мирослав Лазански.

Додаје да председник Србије Александар Вучић неће изаћи пред грађане с неким решењем док не буде имао прихватљив предлог од косовске стране.

„Позиција Србије је најкраће речено, врло тешка, ми сад чупамо шта се може. Стигао је рачун за вишегодишње деловање или неделовање по питању Косова“, рекао је Лазански у Новом дану.

Додаје и да Србија може да се позива на међународно право, али да Косово на својој страни има силу.

„Најмоћније западне силе неће директно да кажу, јер се ради још увек о покушају, али они иду ка томе да се формира војска Косова. Мада, та војска већ постоји, само се тако не зове, зову се Косовске безбедносне снаге. Али их НАТО стручњаци обучавају и опремају и то није тајна“, рекао је Лазански.

Према његовим речима, ако погледате какво наоружање косовске снаге имају, видећете ко их наоружава.

„Они имају М16 пушке, па како су те пушке дошле, ко их је испоручио?“, упитао је.

Говорећи о положају Србије у преговорима, гост Н1 каже да се наша земља налази у „колизији интереса“ са најмоћнијим државама света, али да неће ићи у конфронтацију.

„Политика је однос снага на терену, и ми не можемо ићи у конфронтацију, да прекинемо сарадњу са западним земљама, али смо свесни да оне нису пријатељски настројене према Београду, и ми им то и кажемо. Они то прихватају и за сада је тако…Ми имамо колизију интереса с најмоћијим државама света и није лако одвагати и донети неке одлуке“, казао је Лазански.

Он је рекао и да не зна „које су карте на столу“.

„Не знам које су карте на столу, шта се нуди….Они не нуде ништа, кажу – даћемо вам Заједницу српских општина и то је то. Али та заједница је већ договорена у Бриселу, а они нам то сад као нуде као нову опцију…кажу: дајте ви њима столицу у УН, а ми ћемо вама ЗСО“, оценио је Лазански.

Рекао је и да ће се председник Србије Александар Вучић јавности обратити у вези с Косовом када буде имао неко прихватљиво решење, што је и он сам рекао.

„Нико не прети бомбардовањем, ни санкцијама, нисмо у ратном стању. Ствари се одвијају тако да они нуде нешто, ми то не можемо да прихватимо“, казао је Лазански.

На констатацију да се питање Косова мора решити до уласка у ЕУ, он каже: „Још смо ми далеко од ЕУ. За седам година, до 2025, може дође до трећег светског рата, то нико жив не зна шта ће се десити“.

Трамп испуњава обећано

Loading...