БРИСЕЛ НАМ ПОСЛАО СЕДАМ УСЛОВА — СРБИЈА МОРА ДА ИЗГУБИ БАШ СВЕ: И Косово, и Републику Српску, и Русију, и границу!

Очекује се и да уђемо у НАТО пакт, да правосуђе ставимо под пуну контролу Запада, да организујемо посету папе!

Европска унија је прошле недеље дипломатским каналима нашим властима послала списак седам услова које морамо да испунимо да би Србија постала чланица овог савеза, открива Информер!

Ти услови су такви да Београд треба да се одрекне буквално свега – и Косова, и Републике Српске, и Русије, и спорног граничног појаса према Хрватској – а заузврат би само добио магловито обећање чланства у Европској унији пре 2030. године!?!

Захтевају капитулацију
Запад очекује тоталну капитулацију Србије, што је неприхватљиво
Јелена Вукоичић, политиколог

Све за ништа
Уредник Информера имао је увид у овај неформални допис којим су наше власти обавештене шта се од њих очекује у наредне две године. Седам услова Европске уније преносимо вам уз редакцијски коментар и објашњења у заградама:

1. Потпуна нормализација односа са Приштином (признање лажне државе Косово)
2. Прекидање специјалних веза са Републиком Српском (иако те везе дефинише Дејтонски споразум)

3. Усклађивање спољних политика ЕУ и Србије (очекује се од Београда да уведе санкције Русији)

4. Споразум о граничним споровима са свим суседима (очекује се и да Хрватима предамо гранични појас око Апатина)

5. Усклађивање одбрамбених политика (у крајњој инстанци очекује се улазак Србије у НАТО)

6. Потпуна независност правосуђа по европском моделу (иза овога се крије амбиција Запада да тужиоци у Србији могу да оптужују и хапсе како САД и ЕУ хоће)

7. Људска права, потпуне медијске и верске слободе (наши дипломатски извори кажу да је ово смишљено да би и посета папе била услов за ЕУ)

У допису се то не наводи, али дипломатски извори Информера кажу да нам Брисел заузврат не нуди ништа конкретније и више од „обећања“ да ће Србија постати чланица Европске уније „пре 2030. године“!?!

– Све и ако бисмо полудели и одмах испунили свих ових седам захтева, Србија би постала чланица Европске уније тек за 12 година, а и то није потпуно сигурно! Дакле, они очекују да се ми одрекнемо свега, а да нам они заузврат не дају ништа. Да није озбиљно, било би смешно – каже наш саговорник, високо позиционирани дипломата упућен у преговоре са Европском унијом.

мојугаоМИШЕЛ ЗУБЕНИЦА
АНАЛИТИЧАР

Loading...