РУСИЈА УСВАЈА ЗАКОН: Све које поштују санкције Запада чекају затвор и новчана казна

Закон о кривичној одговорности за поштовање западних санкција у Русији поднет је на разматрање Државној думи, наводи се у електронској бази података Доњег дома Парламента

Документ предвиђа казну затвора до четири године, принудни рад у том року или новчану казну до 600.000 рубаља.

За Русе који помажу увођење ограничавајућих мера предвиђени су лишавање слободе до три године и новчана казна до 500.000 рубаља. За правна лица ће бити донесен посебан закон о административној одговорности.
Аутори иницијативе су председница Савета Федерације Валентина Матвијенко и председник Државне думе Вјачеслав Володин, као и лидери парламентарних партија.

Државна дума планира да размотри документ у првом читању 17. маја, у другом 22, маја, у трећем 24. маја, а Савет Федерације 30. маја. У Доњем дому су навели да ће се закон односити на грађане, док ће за правна лица бити донесен посебан закон о административној одговорности.

Државна дума ће размотрити и закон о узвратним мерама САД и другим државама. Он даје право Влада да на захтев председника уводи реципрочне мере: забрану или ограничавање увоза одређених производа и прекид сарадње у одређеним областима.

 

Извор:  rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО

Руски авион Су-27

/// ЗДЕС

Loading...