ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ: Србију су срушили издајници изнутра за ситне паре, а овако планирају да униште Републику Српску…

Пише: Џевад Галијашевић
Већ мјесецима, интензивно се воде специјалне операције усмјерене из Вашингтона, Лондона и Сарајева усмјерене на рушење институција Републике Српске и носилаца најважнијих државних овлаштења и одговорности: Предсједника, Народне скупштине, Владе, Министарства унутрашњих послова, Агенције СРНА, Радио-телевизије… а сви они који учествују у томе увјеравају грађане да су то ипак само „теорије завјере“.

Видљива су, свакако, настојања и акције радикалне исламистичке чаршијске клике у Сарајеву, подржане Инцком, лојалним потомком идеологије Трећег Рајха, отуђеним пипком неконтролисане моћи ОХР-а, чија је мајка успјешно побјегла преко Блајбурга са осталим нацистима, да коначно оптуже Републику Српску за све лоше што Босна и Херцеговина данас представља. Циљеви су идентични: рушење институција и државотворног капацитета Републике Српске у измишљеним безбједносним дестабилизацијама које чине ”независни аналитичари” из Српске, новинари, професори и декани па невладине организације из друге државе (”Србска Част”) али и „наоружавање“ полиције и ко зна шта још.

И ево их и данас, са домаћим издајницима на истом терену дестабилизације са новим поводима, на трговима, у истој препознатљивој матрици коју су својевремено утемељили разни Отпори, Цанваси, Срђе Поповићи, Наташе Kандићи, Чеде Јовановићи и слични.

У Србији је то углавном јасно: Србија је бомбардована да би Kосово било НАТО база – да би га отели од Србије, а не због унутрашњих политичких процеса и диктатуре Слободана Милошевића, како је српску јавност убјеђивао активиста и оснивач Отпора Срђа Поповић, кога су британске тајне службе наградиле избором за ректора универзитета Сент Ендруз у Шкотској.

Поповић, који је основао и невладину организацију Цанвас (Центар за примењену ненасилну акцију и стратегију), био је кандидат за ректора захваљујући улози у свргавању Милошевића и личном аналитичком предлошку за рушење западу непослушних режима, написаног као књига „Мустра за револуцију“ и добио је више гласова од бившег лидера Шкотске либералдемократске партије Вилијама Ренија. Иначе, Универзитет Сент Ендруз у истоименом граду основан је 1413. године и најстарији је у Шкотској, а трећи најстарији у земљама енглеског говорног подручја у свијету.

Бондстил и НАТО, дроге и тероризам, Харадинај и Тачи, зорно свједоче да ту ипак нису само теорије завјере већ да је неко домаћи, из Србије, учествовао у разбијању своје земље за ситну накнаду.

Сва та прича из „југословенских деведесетих“ врло је вјешто глобализована и успјешно примјењена 17. децембра 2010. године када се студент Мухамед Буазизи запалио након што му је полиција одузела тезгу, што је представљало почетак побуне против режима у Тунису и означило почетак Арапског прољећа а предсједник државе Зејнел Абидин бин Али схватио да не може спријечити побуну радикалних исламиста подржаних са запада, те је 14. јануара 2011. године побјегао из земље након што је готово хиљаду људи убијено у уличним нередима. Наставило се у Египту, Либији и кулминирало у Сирији, док је НАТО у континуитету уз помоћ терориста убијао по Авганистану, Ираку… Та „Мустра за револуцију“ убила је на Блиском истоку три милиона људи за осам година, да би након тога бацила на кољена и разорила Украјину.

Прича се повремено враћала и у Тунис када је опет врло слична смрт већ 2015. године, тј. пет година касније, довела у питање успјех прве револуције у земљи. Риза Јахјави, који се налазио на листи особа примљених на посао у покрајини Kасрин, открио да је макнут са листе кандидата. Млади 28-годишњи Јахјави, које се попео на стуб за струју у знак протеста, умро је од удара високог напона. Ова смрт изазвала је нови талас протеста који се за кратко вријеме проширио на 16 покрајина и довео до још осам стотина мртвих. Након проширења протеста и сукоба у Тунису је уведен полицијски час.

Ипак, упркос полицијским мјерама, већ у децембру 2016. године у Тунису је убијен инжињер Мохамед Зоуари, испред своје куће док је улазио у аутомобил.

У њега је испаљено шест метака. Оно што је сакривено од јавности у БиХ је прича о томе како су четири мјесеца прије злочина у Тунис ушла два држављана БиХ и унајмили аутомобиле и апартмане у близини мјеста гђе је живио Зоуари.

Тунишког инжињера је израелска тајна служба МОСАД дуго надзирала због, како се тврдило, његових тијесних веза са палестинским Хамасом, неколико дана прије него што је ликвидиран вратио се са пута у Либан и Турску. Атентат на њега очито је био дуго и пажљиво припреман (према неким тврдњама чак годину и пол!), а у њега је на различите начине било укључено више особа. Босанкохерцеговачки држављани Алем Чамџић.(46) који је ухапшен у Хрватској, и Елвир Шарац (39), по свему судећии, били су непосредни извршиоци убиства о чему свједоче надзорне камере са мјеста злочина, као и свједоци који су их виђели.

Чамџић је у то вријеме радио за МПРИ, Америчку паравојну структуру која је координирала изгоном Срба из Хрватске у операцији Олуја и годинама проводила разне видове обуке и опремања муслиманско-хрватске војске кроз специфичну и договорену операцију „Опреми и обучи“. И данас је ова паравојна организација присутна у канцеларијама Министарства одбране БиХ под именом „Егбилитy“ иако о томе не постоји никакав уговор у оквиру заједничких институција о томе. Два пиштоља, нађена на лицу мјеста, кориштена током ликвидације Мохамеда Зоуарија личила су и марком, калибром и произвођачем на пиштоље којима је убијен Оливер Ивановић.

Људима у БиХ име Алем Чамџић не „звучи познато“, међутим, када му се дода његов (ратни) надимак – Чамац, онда се многим које су рат провели у Сарајеву одмах „упале лампице“. Сарајевски режисер Пјер Жалица је 1992. године снимио о ратном путу Алема Чамџића документарни филм назван „Чамац“, који се једно вријеме могао погледати и на Јутјубу, међутим након вијести о хапшењу Чамџића у Хрватској, тај филм више није доступан; нема га. У Жалициној филмографији не помиње се да је он аутор тог документарца снимљеног у продукцији сарајевске филмске куће САГА.

Иначе, лидери Хамаса су одмах након овог злочина за њега оптужили Израел, чији је министар одбране Авигдор Лиеберман цинично одговорио да „ако је неко убијен у Тунису, сигурно није ријеч о мировњаку, нити о кандидату за Нобелову награду“.

Зашто о томе не пишу медији у Сарајеву ни у Републици Српској? Имају важнија посла!?

Јер би се открило да је режим Алије Изетбеговића, користећи странку, полицију и војску, створио армију бескрупулозних убица и фанатика који су итекако увјежбани да убијају и муслимане а да за то као на Маркалама,Тузланској капији, Улици Васе Мискина… као у случају напада на Ријасет Исламске заједнице и убијање породица војних команданата… и слично, буду оптужени „зли Срби“ и „зли Хрвати“.

Велики муслимани породице Изетбеговић ратујући за америчке, енглеске и француске интересе сада су нам показали да су спремни убијати муслимане и у корист Израела, баш онако како то Ал каида у Идлибу и на Голану ради убијајући невини сиријски народ.

Тек: спаљивање невиних грађана у Одеси, свакодневно гранатирање Донбаса у Украјини, убијање њемачких туриста на плажи у Тунису и свакодневни терористички напади свједоче да Срђа Поповић није написао „мустру за револуцију“ већ „мустру за рушење и дестабилизацију“, мустру за уништење држава, за бјесомучно и масовно убијање.

Kо у нападима на министра и директора полиције, или начелника Управе за организовани криминал, поступајућег или главног бањалучког тужиоца или градоначелника главног града Републике не види ову мустру за уништење земље, нека се окрене око себе.

Са оваквим „борцима за правду“, Британци и политичко Сарајево данас могу да ликују.

Loading...