VUČIĆ NE SME DA MRDNE: Ovaj put Stefanović naređuje Vučiću!

BEOGRAD – Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Vlade Srbije, komentarišući antiterorističku akciju ruskih službi na Dan pobede, izjavio je da očekuje od ruskih kolega više informacija povodom tog slučaja, „posebno imajući u vidu činjenicu da je naš predsednik bio na čelu kolone, zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom“.

„Ujedno želim da pohvalim kolege iz ruskih bezbednosnih službi koji su pokazali izuzetnu profesionalnost i koji su odličnom reakcijom sprečili tragične posledice. Ovo je još jedan pokazatelj da teororizam predstavlja najveću bezbednosnu pretnju u svetu i zato će naša policija nastaviti da sarađuje sa ruskim, ali i svim drugim službama, kako bi adekvatno odgovorili na terorističke pretnje i potencijalne napade“, zaključio je Stefanović.

Jedna od promena u bezbedonosnom konceptu predsednika Srbije, mogla bi biti zabrana kretanja bez obezbeđenja, što je predsednik Vučić u više navrata koristio potpisujući poseban dokument.

Podsećamo, stručna i šira javnost se slažu da je verovatno najveći propust u slučaju tragično ubijenog premijera Zorana Đinđića bio upravo loš odnos države ka pitanju njegove lične bezbednosti. Srpske službe bezbednosti ne bi trebale da prave iste greške, kako u smislu zaštite važne državne institucije kao što je predsednik Republike Srbije, tako i zaštite života Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije kao institucija ne sme biti „laka meta“ i figura podložna svakoj vrsti manipulacije, a upravo se to dešava u slučaju kretanja bez adekvatne pratnje bezbedonosnih službi.

Ministar Stefanović je istakao da su naše i ruske službe u kontaktu i da očekuje uskoro više informacija o svemu.

U sredu, 9. maja, ruske bezbednosne snage sprečile su teroristički napad na kolonu „Besmrtnog puka“ u Moskvi tokom obeležavanja Dana pobede.

Specijalne snage su izvršile akcije u zapadnom Sibiru, gde su teroristi bili bazirani i uhapsile su 20 osoba.

U periodu između 21. i 24. aprila, 26 terorista je eliminisano u Rusiji, rekao je Siromolotov, koji je zadužen za antiterorizam, a prethodno je radio u Federalnoj službi bezbednosti.

Šetnja „Besmrtnog puka“ je organizovana 9. maja povodom obeležavanja Dana pobede u Moskvi.

U šetnji je učestvovao predsednik Rusije Vladimir Putin, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tu bio na Putinov poziv. Prisutan je bio i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Izvor: Tanjug / Komersant

Loading...