ВУЧИЋ НЕ СМЕ ДА МРДНЕ: Овај пут Стефановић наређује Вучићу!

БЕОГРАД – Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Србије, коментаришући антитерористичку акцију руских служби на Дан победе, изјавио је да очекује од руских колега више информација поводом тог случаја, „посебно имајући у виду чињеницу да је наш председник био на челу колоне, заједно са руским председником Владимиром Путином“.

„Уједно желим да похвалим колеге из руских безбедносних служби који су показали изузетну професионалност и који су одличном реакцијом спречили трагичне последице. Ово је још један показатељ да теороризам представља највећу безбедносну претњу у свету и зато ће наша полиција наставити да сарађује са руским, али и свим другим службама, како би адекватно одговорили на терористичке претње и потенцијалне нападе“, закључио је Стефановић.

Једна од промена у безбедоносном концепту председника Србије, могла би бити забрана кретања без обезбеђења, што је председник Вучић у више наврата користио потписујући посебан документ.

Подсећамо, стручна и шира јавност се слажу да је вероватно највећи пропуст у случају трагично убијеног премијера Зорана Ђинђића био управо лош однос државе ка питању његове личне безбедности. Српске службе безбедности не би требале да праве исте грешке, како у смислу заштите важне државне институције као што је председник Републике Србије, тако и заштите живота Александра Вучића.

Председник Србије као институција не сме бити „лака мета“ и фигура подложна свакој врсти манипулације, а управо се то дешава у случају кретања без адекватне пратње безбедоносних служби.

Министар Стефановић је истакао да су наше и руске службе у контакту и да очекује ускоро више информација о свему.

У среду, 9. маја, руске безбедносне снаге спречиле су терористички напад на колону „Бесмртног пука“ у Москви током обележавања Дана победе.

Специјалне снаге су извршиле акције у западном Сибиру, где су терористи били базирани и ухапсиле су 20 особа.

У периоду између 21. и 24. априла, 26 терориста је елиминисано у Русији, рекао је Сиромолотов, који је задужен за антитероризам, а претходно је радио у Федералној служби безбедности.

Шетња „Бесмртног пука“ је организована 9. маја поводом обележавања Дана победе у Москви.

У шетњи је учествовао председник Русије Владимир Путин, али и председник Србије Александар Вучић, који је ту био на Путинов позив. Присутан је био и израелски премијер Бенјамин Нетанјаху.

Извор: Танјуг / Комерсант

Loading...