СТРАВИЧНА ПРЕТЊА ВЕЛИKЕ БРИТАНИЈЕ: Згазићемо сваког ко СТАНЕ УЗ СРБИЈУ!

Велика Британија ушла је у отворени рат са Србијом у којем неће бирати средства да сруши Вучића и власт у Београду, одвоји нас од Русије и обезбеди Приштини пуну независност и место у Уједињеним нацијама.

Из Лондона је стигла стравична и недвосмислена порука упућена нама, али и свим земљама које преиспитују своја признања Kосова или нам помажу на неки други начин: „Згазићемо сваког ко подржи Србију“!

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да је добио информацију да ће једна земља, чланица ЕУ и стална чланица Савета безбедности УН, упутити протест свакој земљи која убудуће буде повукла признање косовске независности.

Представник те земље, казао је Дачић, не прецизирајући о којој чланици ЕУ је реч, а није тешко закључити о коме се ради јер су сталне чланице СБ из Европе само Британија и Француска, поручио нашој мисији у Њујорку да је приступ Србије, када је реч о државама које су признале косовску независност, иритантан.

– Добио сам јуче информацију да је представник једне земље чланице из Европе, сталне чланице СБ, рекао нашој мисији у Њујорку да је иритантан приступ Србије томе да неке земље повлаче признање Kосова, да се то коси са њховим ставом, да је то питање решено и да ће та земља упутити протест свакој земљи која повуче признање Kосова – навео је Дачић.

Ипак, како се сазнаје, у дипломатским круговима злослутну поруку изрекао је високорангирани представник Велике Британије у УН и њен тон је био отворено претећи своди се на реченицу с почетка текстада ће и буквално бити згажени сви који нас подрже у борби за Kосово.

Не треба сумњати да је, како кажу саговорници, овакав став Лондон усагласио са Вашингтоном, чије је интересе у Европи увек залагао.

Према наводима извора, планови Лондона на удару на Србију одавно су разрађени, а њихово интезивирање убрзало је захлађење односа са Русијом након афере „Скрипаљ“ и интервенције у Сирији.

Уосталом, Британија традиционално Балкан сматра подручјем на којем има право да вршља како јој се прохте, што је у прошлости чинила ко зна колико пута.

Loading...