БРИТАНСКИ МЕДИЈИ УНЕЛИ ПАНИКУ: Кинези направили потпуно НЕВИДЉИВЕ ратне авионе ЗА ОБРАЧУН СА САД

Кина је направила нове борбене авионе опемљене “огртачем невидљивости“ у припреми за потенцијални војни обрачун са САД.

Истраживачи укључени у пројекат кажу да је ову технологију немогуће открити на радару и да ће омогућити Кини да изведе напад “изненађења“ против САД.

То подразумева употребу “метаматеријала“ који може да промени начин на који се радио таласи одбијају о површину како би ограничили ехо на радару да би авиони били тежи за открити, пишу британски медији

Метаматеријал је развијен од стране тима у државној кључној лабораторији на универзитету у Нањингу, преноси Пост.

Истраживач је рекао се он тестира на авиону у бази производње војних авиона у Шењангу у повиницији Љаонинг.

Иако није откривено на којим авионима је овај метаматеријал тестиран, авиокомпанија Шењанг гради борбене авионе укључујући Ј-11 и Ј-15.

То је уследило након што је кинески државни емитер открио да је Кина изградила линију за масовну производњу најсавременијих “супер материјала“ који могу учинити оно што је раније било немогуће.

До сада је ова линија, смештена у лабораторији у Шенџену, произвела различите врсте материјала, укључујући и оне који објекте чине невидљивим, објавила кинеска централна телевизијска станица у документарцу објављеном прошлог месеца.

Иако ова станица није објаснила за шта ће се користити огртач невидљивости “метаматеријала,“ преноси кинески портал Сина, вероватно ће се користити на војним авионима земље, посебно Ј-20.

Оно што емитер назива “супер материјалима“ је уопштено познато као метаматеријали – нова класа фино пројектованих површина која може имати својства која су недостижна са конвенционалним материјалима.

Неки метаматеријали могу пресавити инфрацрвено зрачење као што је видљива светлост, што значи да се могу користити за креирање огртача невидљивости.

Према речима кинеске централне телевизијске станице, кинески научници су успели да направе гомилу таквих материјала невидљивости.

Извештај је одвео гледаоце унутар мистериозне лабораторије где су Ђин Си, доктор науке о материјалима, и његов тим били заузети постављањем комада материјала од једне до друге машине.

За сваки комад, дужине 80 цм и ширине 60 цм, речено је да је обложен бронзом и да ће бити коришћен као основни материјал за кинески “супер материјал.“

На овај основни материјал ће бити додат слој специјалног филма, који би могао приказати око 20.000 образаца при излагању светлости.

За ове обрасце, од 0,2 квадратна милиметра, речено је да садрже хиљде микро структура које нису видљиве људском оку.

Ове микро структуре се користе за контролу карактеристика метаматеријала.

Loading...