АМЕРИ ПРЕОТЕЛИ РУСКИ КОНЗУЛАТ: Невиђен хаос у Сијетлу! (ВИДЕО)

САД – Представници америчких власти упали су у резиденцију руског генералног конзула у Сијетлу, која је напуштена на захтев Вашингтона, рекао је извор из руске амбасаде у САД за „Тас“.

Према његовим речима, амерички званичници „разбили су браву и ушли“ у резиденцију која је у власништву руске државе.

„Сведоци смо како америчка страна, кршећи све дипломатске и конзуларне конвенције као и сопствени закон о заштити права на приватну својину, покушава да уђе на нашу територију, за шта је доказ покушај разваљивања браве на улазној капији“, рекао је претходно у телефонској изјави са лица места за агенцију Тас шеф конзуларног одељења руске амбасаде у САД Николај Пукалов.

Пукалов је навео да су јуче руске дипломате изнеле архив и већину вредне опреме из зграде пошто је претходно америчка администрација наложила да се конзулат испразни до уторка увече.

Овим поводом огласила се и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, рекавши да је то провала и отимање.

„Пожурите да видите: америчке власти су почеле опсаду комплекса руског конзулата у Сијетлу. Редак призор – државна провала и отимање“, рекла је Захарова.

Loading...