МИСТЕРИЈА ТИТА И ЈАСЕНОВЦА: Ево шта је ПРАВА ИСТИНА о Брозовом одласку на ГУБИЛИШТЕ СРБА, ЈЕВРЕЈА И РОМА!

Многи тврде да некадашњи председник СФРЈ никада није посетио овај концентрациони логор 

Многи тврде да Тито никада није био у Јасеновцу, међутим историјски подаци показују управо супротно. Некадашњи председник Социјалистичке Федеративне Републике Југославије био је два пута у тада највећем концентрационом логору у НДХ.

У интервјуу за СКД Просвјета у јулу 2011. године Душан Драгосавац, хрватски антифашиста из Госпића, борац НОБ-а и генерални секретар СКЈ од 1981. до 1982., као и члан председништва СФРЈ, изнео је податке о Титовој посети Јасеновцу.

„Јосип Броз Тито у Јасеновцу је био два пута. Први пут одмах после рата, 1945, кад на том месту није било ничега осим рушевина које су рашчишћаване. Уз њега је тада био Иван-Стево Крајачић, тадашњи министар унутрашњих послова Хрватске. Други пут Тито је у Јасеновцу био између 10. и 11. конгреса СКЈ. У друштву с њим били су Едвард Кардељ, Милош Минић и ја. Он је тада положио цвеће пред Богдановићев споменик око чијег избора је својевремено било дилеме, јер су многи сматрали да је он превише модеран и апстрактан. Договорено је да се о његовој посети не извештава како га новинари не би салетали и тражили да се изјашњава о броју јасеновачких жртава“, казао је он тада.

 

Извор: Espreso.rs

Loading...