AMERIČKI MINISTAR ODBRANE PRETI SRBIMA: Albanci, naoružajte se!

Američki ministar odbrane pozvao Šiptare da se u što većoj meri naoružaju i intenziviraju saradnju sa NATO. Bezbednosni stručnjaci su saglasni da Vašington direktno podržava stvaranje „velike Albanije“ i napad na Srbiju!

Američki ministar odbrane Džejms Matis poznat po nadimku „Besni Pas“ pozvao je Albance da se naoružaju i u što većoj meri kupuju oružje od NATO pakta! Vašington na ovaj način otvoreno podržava terorizam i realizovanje zločinačkog projekta ‘velike Albanije’, ocenjuju analitičari i bezbednosni stručnjaci!

Matis je javno pohvalio Albaniju jer veliki novac ulaže u kupovinu oružja i poručio da SAD zdušno podržavaju svaku njihovu odluku. Imajući u vidu da Šiptari ne kriju svoje pretenzije ka našoj teritoriji i stvaranju ‘velike Albanije’, poznavaoci bezbednosnih prilika ocenjuju da Srbija ima razloga za strah!

Otimaju nam teritoriju

Uvek postoji pretnja od mogućeg vojnog obračuna Srbije i Albanije, s obzirom na njihove težnje koje ugrožavaju naš teritorijalni integritet

Mišel Zubenica, analitičar

„Zločinački prijatelji“

Matis je albanskoj ministarki odbrane Oljti Džački između redova poslao poruku da ta zemlja treba da se sprema za rat!

– SAD podržava Albance apsolutno u svim oblastima i vidi ih kao neprikosnovenog lidera na Balkanu. Albanija je naša saveznica, koja je pokazala da je geografska veličina zemlje od manje važnosti kad je u pitanju njeno angažovanje u NATO. Albanija udara jače nego što bi trebalo za težinu koju ima – napomenuo je Matis, govoreći o kupovini oružja i ulaganju u budžet NATO alijanse.

Ništa manju naklonost prema njemu nije pokazala ni ministarka Džačka, koja je Matisu poručila da je „ceo zapadni Balkan potpuno zapadno orijentisan region“.

Komentarišući nove zapaljive izjave američkih zvaničnika, analitičar Mišel Zubenica kaže za Informer da se iza „velikog prijateljstva“ Prištine i SAD krije plan o stvaranju zločinačke „velike Albanije“.

– Uvek postoji pretnja od mogućeg vojnog obračuna Srbije i Albanije, s obzirom na njihove težnje koje ugrožavaju naš teritorijalni integritet. Kupovina oružja može samo da ubrza taj proces. Više od dve decenije Albanci predstavljaju glavnog saveznika Vašingtona. Oni su narod u ekspanziji, sa jakim kontaktima u vrhu američke administracije, koja im pomaže u ostvarivanju njihovog glavnog nacionalnog cilja, a to je „velika Albanija“ – ističe Zubenica.

Loading...