ИМОВИНСКА КАРТА ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ: Ево колику плату има Владимир Путин и шта још поседује!

Кремљ је објавио годишњи извјештај о платама водећих руских званичника, укључујући и податке о плати предсједника Владимира Путина.

Кремљ је представио списак у жељи да повећа поверење у руску владу, али критичари истичу да то не приказује стварно богатство руских званичника.

Према тим подацима, Путин је у 2017. од плате зарадио око 249.000 евра. У његовој имовинској карти наводи се да поседује стан од 77 квадратних метара, али АФП извештава да на списак није укључено земљиште од 1.500 квадратних метара, које је било наведено годину дана раније.

Коментирашући раније своју плату, Путин је рекао: “Искрено говорећи, не знам ни колика је плата. Донесу ми је, ја је узмем и ставим је на свој рачун. Чак и не бројим”.

Али за разлику од земаља попут Америке, где председничка зарада стагнира већ 15 година, Путинова је континуирано расла.

Друга имовина у власништву руског председника обухвата 230 дионица у банци Санкт Петербург и два спортска аутомобила из совјетске ере – оба марке Волга из 1960. и 1965. године.

Многи критичари, међутим, верују да Путиново богатство далеко надмашује наведено, а неки аналитичари чак тврде да се ради о милијардама.

Борис Јељцин први је председник Русије који је јавно објавио податке о својим приходима и имовини 1998. године, те обавезао руске званичнике да објављују своју годишњу зараду.

Loading...