KONAŠENKOV: Evo odakle je sve Amerika gađala Siriju

Vazdušni napadi na Siriju izvođeni su krstarećim raketama pre svega sa brodova koji su pozicionirani u Crvenom moru, Persijskom zalivu i Sredozemnom moru, ali i iz sirijskog grada Tanfa, gde se nalazi američka vojna baza, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Kako je ocenio, sirijski objekti su gađani i sa kopna, tačnije iz sirijskog grada Tanfa, koji američke snage „nezakonito drže u svojim rukama“.

Ukupno su tokom napada na radio-lokacionim uređajima zabeležena 103 leteća cilja, odnosno rakete koje su poletele ka sirijskim gradovima.

Istovremeno, Konašenkov je naveo i da su glavni ciljevi, pored objekata u Barzi i Džarmani, bili i vojni objekti i aerodromi.

„Napad je izvršen po nezaštićenim objektima, a ne o bunkerima koji su branjeni PVO sistemima. Dovoljno bi bilo 10 raketa da bi te zgrade bile uništene“, precizirao je.

Konašenkov je dodao i da je sa sirijske strane, prilikom odbrane objekata, utrošeno ukupno 112 raketa, kao i da su svi sirijski PVO sistemi, koji su proizvedeni još u Sovjetskom savezu, pokazali izuzetno visok stepen efikasnosti.

Podsetimo, Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija izvele su u subotu ujutru raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja.

Loading...