ALBANCI NAPRAVILI ZLOČINAČKU STRATEGIJU! Šiptari kreću u napad na sever pre 25. aprila!?

Priština sprema upad na sever Kosova i zauzimanje „granica“ za 24 sata. Istovremeno, KFOR se raspituje o spremnosti srpske vojske u Raškoj

Šiptarske specijalne jedinice ROSU planiraju da na silu zauzmu sever Kosova u narednih desetak dana, a najkasnije 25. aprila, upozoravaju odlično obavešteni bezbednosni i diplomatski izvori Informera.

Svi naši sagovornici tvrde da su Tači i Haradinaj od SAD i NATO dobili ‘zeleno svetlo’ za napad na sever i da je jedini uslov da akcija traje manje od 24 sata kako se ne bi podizala prevelika buka u svetskim medijima. Logističku podršku ovom zločinačkom šiptarskom planu, kako saznajemo, uveliko daje KFOR, čiji obaveštajci prikupljaju podatke o gotovosti jedinica Vojske Srbije u Raškoj (pretpostavlja se da bi one bile angažovane u odbrani Kosova).

Preti egzodus Srba

„Napad na sever Kosova bio bi početak komadanja Srbije i morali bismo da se branimo jer bi pretio novi egzodus Srba“

Ljuban Karan, bivši potpukovnik KOS

„Blickrig napad“

Albanska strategija zasniva se na takozvanom „blickrig“ napadu, odnosno faktoru iznenađenja.

– Albanci planiraju da upad izvrše noću ili u cik zore, kada očekuju slabiji otpor Srba. Ideja im je da brzo upadnu na sever Kosova i zauzmu strateške tačke. Posle toga, kako se nadaju, Srbi više neće moći da povrate teritoriju. Plan je da sve završe pre 25. aprila, dakle u narednih desetak dana! – prenosi Informerov izvor.

Prema njegovim rečima, uporedo sa pripremom zločinačkog plana Albanaca, snage KFOR-a se raspituju o gotovosti srpske vojske.

– Pripadnike KFOR-a posebno interesuje koliko ljudi sa severa radi u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici, kolika je visina njihovih primanja i slično… Takođe, raspitivali su se o vojsci u Raškoj, odnosno o brojnom stanju, popunjenosti jedinice, naoružanju, pa čak i načinu obezbeđenja kasarne i angažovanju u mirovnim misijama. Ovo zapravo znači da se ispituje može li i koliko ozbiljno Vojska Srbije reagovati na eventualni napad Albanaca – objašnjava naš izvor.

Niko juče u vrhu države nije hteo zvanično da komentariše naša saznanja. Nezvanično, međutim, poručeno nam je da nadležni znaju za ove informacije i da je država spremna da reaguje na eventualne „bezbednosne izazove“.

Stefanović: Kosovo postalo nebezbedno

Ministar policije Nebojša Stefanović upozorava da je opšta bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji vrlo ozbiljna.

Na sastanku sa pomoćnikom generalnog sekretara UN Aleksandrom Zuevim, Stefanović je istakao da je potrebno stalno prisustvo UNMIK-a na terenu.

Loading...