ФРАНЦУСКА ПОНОВО ПРЕТИ: Нови напади ако Сирија …

Циљеви међународних удара на Сирију су испуњени и у овој фази нису планирани нови напади, рекао је данас француски министар спољних послова Жан-Ив Ле Дријан.

Он је додао да би сиријска влада требало да зна да би и нови удари могли бити у плану уколико Дамаск поново пређе “црвену линију”, односно употреби хемијско оружје.

“Велики део сиријског арсенала хемијског оружја је уништен”, рекао је Ле Дријан француској телевизији БФМ.

Ле Дријан је напоменуо да нема промена у плану француског председника Емануела Макрона да идућег месеца отпутује у посету Русији.

Сједињене Америчке Државе, Велика Британија и Француска ноћас су извеле ваздушне ударе на Сирију, у којима је погођена и ваздушна база западно од Дамаска, у близини границе са Либаном.

Напад је погодио и војни депо у источном Каламуну, северозападно од Дамаска, локацију у Масјафу 170 километара северно од престонице.

Сиријски медији су јавили да је погођен научно истраживацки центар у Дамаску за који Пентагон тврди да је коришћен за развијање и производњу хемијског и биолошког оружја, пренео је Ројтерс.

Француска министарка одбране Флоранс Парли изјавила је јутрос да је француска војска током ноћи гађала главни сиријски центар за истраживање хемикалија и још два објекта.

Loading...