ТРАМП О БИВШЕМ ШЕФУ ФБИ: Била је част сменити лажљивог љигавца

Амерички председник Доналд Трамп бурно је реаговао на оштре критике које је бивши директор ФБИ Џејмс Коми о њему изнео у својој новој књизи, а у првом реаговању на обелодањене детаље из књиге, Трамп је Комија описао као „лажљивог љигавца“.

„Била ми је велика част да сменим Џејмса Комија“, написао је данас Трамп на Твитеру.

У књизи која ће бити објављена идуће недеље, а у коју је АП већ имао увид, Коми оштро критикује Трампа због неетичког понашања и непоштовања истине и описује га као „мафијашког шефа“ који „земљом руководи због личног ега“.

Књига „Виша лојалност“ написана је на основу Комијевих јавних изјава и писаних саопштења о његовим контактима с Трампом и растућој забринутости због Трамповог интегритета, али садржи и личне опаске о Трампу које ће председника засигурно иритирати, наводи АП.

„Председнички мандат Доналда Трампа умногоме угрожава оно што је добро у овој земљи“, пише Коми, који Трампову администрацију описује као „шумски пожар“ који не могу обуздати етички лидери унутар владе.

За Трампа Коми каже да покушава да помути границу између спровођења закона и политике, а наводи и да га је Трамп лично притискао у вези са истрагом о наводном мешању Русије у америчке председничке изборе.

На личнијем нивоу, Коми тврди да је Трамп више пута од њега тражио да размотри покретање истраге о оптужбама да су Трамп и руске проститутке уринирали у кревету у московском хотелу, како би се доказало да је то лаж.

Трамп је категорично порекао те оптужбе, а Коми каже да је председник највероватније желео да се о тим наводима спроведе истрага како би своју супругу Меланију уверио да је то лаж.

Loading...