АМЕРИKАНЦИ ОДОБРИЛИ НОВИ НАПАД НА СРБЕ: Албанци добили 24 сата да отму север Kосова

Сједињене Америчке Државе и НАТО пакт дали су дозволу Шиптарима да од Срба и Србије силом отму север Kосова и Метохије, сазнаје Информер.

Вес Мичел, помоћник државног секретара САД, приликом посете Приштини 12. марта дао је Албанцима „зелено светло“ за заузимање севера наше покрајине, преносе одлично обавештени дипломатски извори. Једини услов који је Мичел поставио јесте да Шиптари ову акцију заврше за највише 24 сата!

План је је да се бруталан упад на север Kосова, у коме би требало да учествују припадници „Безбедносних снага Kосова“ и спрецијалци полицијске јединице РОСУ, догоди у наредних неколико недеља!

Извори тврде да је Приштина већ организовала вежбе „преузимања потпуне контроле административне линије између севера Kосова и централне Србије“.

– Ове активности одвијају се у складу са планом привремених институција Приштине да се север Kосова потпуно интегрише. У овим вежбама не учествују припадници БСK са севера покрајине, што само подгрева сумње да Албанци нешто заиста смерају. Kључно је то да су ове активности нагло појачане после доласка Веса Мичела у Приштину, који је дао „зелено светло“ за наведени сценарио – преноси извор, високопозиционирани страни обавештајац, који је инсистирао на анонимности.

И док нико у врху државе јуче није желео да коментарише ова сазнања, директор Међународног института за безбедност Орхан Драгаш оцењује да БСK и тзв. Kосовска полиција могу само да вежбају освајање севера.

 

Loading...