VACIĆ O HEROJIMA SA KOŠARA: Srpski spartanci!

BEOGRAD – Predsednik Srpske desnice Miša Vacić, zajedno sa svojim saradnicima, u Bulevaru Heroja Košara u Beogradu, položio je venac u slavu i pomen na srpske junake sa Košara, koji su 9. aprila 1999. godine otpočeli bitku za odbranu otadžbine.

Heroji sa Košara, srpski mladići i to samo 200 njih, zajedno sa svojom komandom, odolevali su napadu od strane 26 zemalja NATO agresora, stranih plaćenika, šiptarskih terorista i zvanične albanske vojske. Oni su se borili protiv takve sile i opsade da ljudski razum taj otpor ne moža da shvati, navodi se u saopštenju Srpske desnice.

„Srpski spartanci odbili su kopnenu invaziju višestruko brojnijih napadača koji su sa neba i kopna kidisali na svetu srpsku zemlju. Mnogi od nas, danas ovde prisutnih, koji smo polaganjem venac došli da odamo najveću počast i zahvalnost, u to vreme smo bili deca. Od samo 13-14 godina, a neki su bili i tek rođeni. Danas smo odrasli ljudi spremni da budemo na usluzi našoj otadžbini, spremni da je ako zatreba odbranimo. Kao što smo to činili na barikadama“, rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

Loading...