HVALA TI, DOBRI ČOVEČE: Arno Gujon krajem aprila na Kosovu otvara farmu vrednu 150.000 evra

Osnivač i direktor organizacije „Solidarnost za Kosovo“ Arno Gujon izjavio je da Vaskrs ove godine provodi sa porodicom u Beogradu.

On je rekao da je prethodnih godina praznik provodio na Kosovu i Metohiji, ali da tamo i dalje nastavlja humanitarni rad.

Francuski humanitarac je za RTS najavio da će krajem aprila, u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom, biti otvorena farma za tov svinja vredna 150.000 evra.

„To će omogućiti narodnim kuhinjama snabdevanje mesom, kao i radna mesta na farmi. Za nekoliko meseci u planu je i otvaranje farme za tov živine“, kazao je Gujon.

On je ispričao i da nije bilo teško naučiti srpske uskršnje običaje i da obožava da uči nove tradicije jer je to, kako smatra, ono što ljude razlikuje od životinja i robota.

Seća se da je prošle godine naučio jedan običaj u Velikoj Hoči, u Metohiji, gde se žene ponose ukrašavanjem jaja perom i voskom. Gujonu se takođe dopada i način na koji se Srbi pozdravljaju za Vaskrs.

On je kazao da je mnogo puta velike praznike proslavljao sa Srbima na Kosovu „među svojima“, kao i da ga Srbi tamo smatraju svojim i da je vremenom postao njihov, a da su oni postali deo njega.

Loading...