ХВАЛА ТИ, ДОБРИ ЧОВЕЧЕ: Арно Гујон крајем априла на Косову отвара фарму вредну 150.000 евра

Оснивач и директор организације „Солидарност за Косово“ Арно Гујон изјавио је да Васкрс ове године проводи са породицом у Београду.

Он је рекао да је претходних година празник проводио на Косову и Метохији, али да тамо и даље наставља хуманитарни рад.

Француски хуманитарац је за РТС најавио да ће крајем априла, у сарадњи са Епархијом рашко-призренском, бити отворена фарма за тов свиња вредна 150.000 евра.

„То ће омогућити народним кухињама снабдевање месом, као и радна места на фарми. За неколико месеци у плану је и отварање фарме за тов живине“, казао је Гујон.

Он је испричао и да није било тешко научити српске ускршње обичаје и да обожава да учи нове традиције јер је то, како сматра, оно што људе разликује од животиња и робота.

Сећа се да је прошле године научио један обичај у Великој Хочи, у Метохији, где се жене поносе украшавањем јаја пером и воском. Гујону се такође допада и начин на који се Срби поздрављају за Васкрс.

Он је казао да је много пута велике празнике прослављао са Србима на Косову „међу својима“, као и да га Срби тамо сматрају својим и да је временом постао њихов, а да су они постали део њега.

Loading...