ЂИЛАС ДОБИО КОНКУРЕНЦИЈУ: Тадић нанишанио место председника ДС-а

Око Демократске странке, у жељи да је приграби за себе, осим Драгана Ђиласа, облеће и Борис Тадић, некадашњи председник Србије.

Он је, према речима нашег извора, највише и утицао на актуелног лидера ДС-а да преломи и поднесе оставку. Тадић је и пре избора у јавност излазио са идејом да је дошло време да се некадашњи састав ДС-а поново окупи.

Kако „Ало“ сазнаје из извора блиских СДС-у, Шутановчева оставка могла би бити шанса да се Тадић нађе на челу уније ДС-а и СДС-а.

Тадић је говорио да треба формирати унију странака насталих из ДС-а. Шутановчева оставка му пружа шансу да се нађе на челу уније
Такође је интересантно да су репортери Алоа који су у изборној ноћи били у изборном штабу ДС-а били сведоци да је Борис Тадић једини био весео и еуфоричан, за разлику од функционера ДС-а, који нису крили тугу и незадовољство.

Балша Божовић, бивши председник Градског одбора Демократске странке у Београду, најавио је у „Новом дану“ ТВ Н1 да ће целокупно руководство странке у недељу поднети оставку због лошег резултата на изборима у главном граду.

– У наредних неколико месеци биће јасно да ли ће ДС опстати – каже Божовић и упозорава да та странка више нема право на грешку.

– Мислим да није суштина у томе да ДС из изборног пораза у изборни пораз мења руководство и лидера да би промене биле козметичке. Превасходно је важно да ДС направи суштинску промену – да етику намера замени етиком одговорности, да се не жалимо околностима у којима радимо, већ да и њих укалкулишемо у план за остварење циљева – поручио је он изразивши уверење да је ДС потреба грађана чије интересе мора да штити.

– Да ли ће ДС бити велики фактор у будућности зависи од тога да ли ће схватити потребе грађана у будућности. ДС има само још једну шансу и треба паметно да је искористи – истакао је доскорашњи председник Градског одбора ДС-а.

 

Извор: Ало

БОНУС ВИДЕО

Ево како су трубачи изненадили Вучића у Лебану