ПУТИН ПОРУЧИО ВАШИНГТОНУ: Не играјте се ватром – следи одмазда! (ВИДЕО) – КОМЕРСАНТ

ПУТИН ПОРУЧИО ВАШИНГТОНУ: Не играјте се ватром – следи одмазда! (ВИДЕО)

Шеф Кремља Вашингтону

Руски лидер у базу у Латакији послао четири најновија авиона пете генерације са стелт технологијом „су-57“, које зову убице америчких „невидљивих“ Ф-22. Тиме послао поруку да ће спречити Вашингтон да свргне Асада и распарча Сирију.

Руски председник Владимир Путин намерава да по сваку цену спречи САД да свргну сиријског председника Башара Ал Асада и распарчају Сирију. Он је у ту земљу послао најновије борбене авионе пете генерације „сухој су-57“ са стелт технологијом, такозване убице америчких „невидљивих“ летелица Ф-22 рептор, који се већ налазе у Сирији.

У питању је руски авион чијих је само 12 прототипова досад направљено, а масовна производња требало би да почне ове или следеће године, очигледно након финалних тестова у Сирији.

Руски лист „Комерсант“ пише да је министарство одбране прошле недеље пребацило четири прототипа „су-57“ у сиријску авио-базу Хмејмим у Латакији.

– Летелице су послате у Сирију на тестирање у борбеним околностима. Пробе ће бити више фокусиране на радарске способности и електронско ратовање него на проверу система наоружања – навео је извор из руског министарства за „Комерсант“.

loading...

Лист додаје да то потврђују и снимци израелских сателита од петка, на којима се виде најмање два руска „су-57“ на писти у Хмејмиму.

Аналитичар Игор Короченко каже да је главни циљ допремања „су-57“ у Сирију тестирање радарског система на реалним метама, укључујући амерички Ф-22.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...