ВУЛИН У МОСКВИ: Русија донира два милиона евра за српске пилоте! – КОМЕРСАНТ

ВУЛИН У МОСКВИ: Русија донира два милиона евра за српске пилоте!

МОСКВА – Министарство одбране Руске Федерације одобрило је донацију од два милиона евра која ће бити потрошена на школовање наших будућих пилота „мигова“ 29, изјавио је данас у Москви министар одбране Александар Вулин

Вулин је рекао да и на овај начин настављамо да унапређујемо борбену готовост наше Војске, али и појачавамо и побољшавамо односе између Србије и Руске Федерације.

Министар одбране Србије, на позив руског колеге Сергеја Шојгуа, борави у званичној посети Руској Федерацији поводом обележавања стогодишњице формирања Црвене армије и Дана бранилаца отаџбине.

Говорећи о сусретима са руководством Министарства одбране и Руске Федерације, Вулин је рекао да су историјске везе српског и руског народа дубоке и да су српски и руски народ увек били на истој страни света – тамо где је слобода, баш као што су и данас.

– Али, није само историја оно што нас повезује. Политика војне неутралности Србије се високо цени у Руској Федерацији и политика нашег председника и врховног команданта Војске Републике Србије Александра Вучића наилази на велико поштовање код свих органа Руске Федерације, од председника Владимира Путина до министра одбране Сергеја Шојгуа – нагласио је Вулин.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...