ЂУКАНОВИЋ О „ИСТРАЖИВАЧКОМ НОВИНАРСТВУ“: Зашто Ђиласове афере у Холандији нису тема!? – КОМЕРСАНТ

ЂУКАНОВИЋ О „ИСТРАЖИВАЧКОМ НОВИНАРСТВУ“: Зашто Ђиласове афере у Холандији нису тема!?

БЕОГРАД – Познати новинар, народни посланик и члан председништва СНС, Владимир Ђукановић, на свом блогу „Озбиљна Аналитика“, објавио је интересантан критички текст под насловом „Где је истраживачко новинарство?“ у којем посебно скреће пажњу на Драгана Ђиласа, кандидата за градоначелника који се од стране многих аналитичара сматра „највећом претњом“ по владајуће структуре, за којег каже да би требао да буде „тема оних који се баве истраживачким новинарством“. Преносимо текст у целини:

Пише: Владимир Ђукановић, народни посланик СНС

Шта се данас у Србији подразумева под појмом „истраживачко новинарство“?

Епитет „новинара истраживача“ у овој земљи могу да добију искључиво они који се својски потруде да измисле што снажнију пљувачину против власти. На страну то што најчешће за поменуте „новинаре“ нико жив није чуо, али због њиховог веома радикалног става против актуелне власти они се од анонимуса врло брзо, медијском кампањом, претварају у „врхунске“ новинаре. Одједном, само они постају зрели за тзв.новинарске награде, које се узгред деле тако што их сродне редакције најпре без икаквог критеријума измисле, а потом, такође без икаквог критеријума, додељују међусобно тзв.новинарима по принципу „ја теби сердаре, ти мени војводо“.

Када кажем „сродне редакције“ мислим на оне које су на истој финансијској цуцли, најчешће од неке западне фондације. Свако ко искаче из тог клишеа, односно, свако ко покуша да истражи пословање тих редакција или њихових спонзора, обично бива медијски разапет и осрамоћен, јер Боже мој, ко сме да посумња у веродостојност рада наших „апологета истине“.

Осврнимо се мало на лицемерје тзв.новинара истраживача и њихових спонзора у текућој кампањи за београдске изборе. Као „епохално откриће“ тзв.новинари тзв.истраживачког портала представили су нам наводну аферу око изградње викендице на Златибору директора дечије клинике у Тиршовој, Зорана Радојичића. На страну то да човека нико жив не би поменуо да се није нашао као први на листи „Зато што волимо Београд“ коју подржава владајућа Српска напредна странка. Но, нека буде да су тзв.новинари истраживачи имали добру намеру, што иначе по садржини самог текста јасно указује да није био циљ. Без обзира на чињеницу да је господин Радојичић указао да је све уредно пријављивао Агенцији за против корупције и да ништа није тајио, тако нешто није помогло.

loading...

Афера је морала да буде направљена, те је човек који је толике успехе низао у својој лекарској каријери и који је дечију клинику препородио, био оклеветан и осрамоћен што је направио себи за комплетну своју каријеру викендицу од неких десетак хиљада евра. Страшног ли греха!

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...