ИГУМАН САВА: Подела Космета – никако! – КОМЕРСАНТ

ИГУМАН САВА: Подела Космета – никако!

КОСМЕТ – Подела КиМ отворила би Пандорину кутију насиља и покренула домино ефекат широм Балкана са ужасним последицама за све, сматра игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић, преноси портал „КосСев“. Поручује да је помирење предуслов за свако дугорочно решење.

Игуман Сава Јањић наводи да би подела Косова и Метохије имала последице за све и додао да је помирење предуслов за дугорочно решење.

„У сценарију поделе свако би изгубио, а добици би били јадни. Срби би нестали са Косова, које би тако постало модел за стварање етнички чистих држава. Балкан би поново постао буре барута. Помирење је предуслов за свако дугорочно решење, а не обрнуто“, навео је Јањић на Твитеру и Фејсбуку.

Портал КосСев пише да се игуман манастира Високи Дечани први пут изјаснио о тој теми након више текстова у приштинској штампи да Београд, Приштина и Тирана наводно преговарају о размени територија, односно подели Косова, порука немачке, аустријске и америчке амбасаде против таких идеја, а потом и косовског председника Хашима Тачија.

„Ако постоји решење статуса Косова то сигурно није подела. Сви знамо да већина Срба не живи на северу Косова, већ на просторима југа који је већински насељен Албанцима. Тамо су и најважније српске православне светиње“, указао је игуман Јањић.

„Помирење предуслов за дугорочно решење“

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...