EKSKLUZIVNI INTERVJU: BALŠA BOŽOVIĆ – KOMERSANT

EKSKLUZIVNI INTERVJU: BALŠA BOŽOVIĆ

U ekskluzivnom intervjuu za srpsko onlajn izdanje Komersant, Balša Božović, predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke i jedan od najistaknutijih srpskih mladih političara, govori o stanju u Srbiji, pitanju Kosova, predstojećim „beogradskim“ izborima, evropskoj ideji, te mnogim drugim temama…

Trka za Beograd je u toku, pa se to nameće i kao prvo pitanje. Šta je ono što očekujete na predstojećim izborima!?

Očekujem da smenimo aktuelnu naprednjačku vlast u gradu!

U čemu je najveća snaga opozicije na ovim izborima. Čega Vučić treba da se plaši najviše?

Najveća snaga opozicije je u građanima Beograda koje naprednjaci ne mogu da ucenjuju radnim mestima ili da kupe sa tri kile brašna. Vučić se najviše plaši toga da Beograđani izađu na izbore u velikom broju i pokažu šta stvarno misle o njemu i njegovoj vladavini.

Situacija u opozicionom bloku „proevropske orijentacije“, generalno!? Šta nam pokazuju izbori?!

Izbori pokazuju da ljudi i dalje veruju u „evropsku ideju“, međutim, da se ne lažemo… opozicija se i dalje više bavi sama sobom, nego rušenjem Vučićeve diktature.

Potpuno je jasno da je Vučićeva strategija od samog dolaska na vlast bila cepanje Demokratske stranke na što sitnije delove. Tri glavna kandidata za gradonačelnika Beograda su bili funkcioneri Demokratske stranke pre četiri godine. Prevazilaženje razlika je najvažniji zadatak, a onda i ujedinjenje do oslobođenja Beograda i Srbije od ove pošasti.

Kako vam se čini situacija u tzv. „patriotskom-nacionalističkom“ bloku?!

Ako pod „patriotsko-naconalističkom bloku“ mislite na Mišu Vacića i njemu slične onda stanje u tom delu društva najbolje opisuje situaciju u kojoj Vacić tvituje kako će lično da mobiliše tuđu decu da ih šalje u neki umišljeni rat. Takve „patriote“ uvek „šalju“, a nikad ne „idu“ u rat. Tako da je kao i do sad naš „patriotski“ blok van prostora, vremena i pameti.

Kako vidite ulogu Rusije u Srbiji i uopšte saradnju Srbije i Rusije?

loading...

PRATITE NAS NA FEJSBUKU!

PRATITE NAS NA TNJITERU! :)

AdNow
Loading...