ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: БАЛША БОЖОВИЋ – КОМЕРСАНТ

ЕКСКЛУЗИВНИ ИНТЕРВЈУ: БАЛША БОЖОВИЋ

У ексклузивном интервјуу за српско онлајн издање Комерсант, Балша Божовић, председник београдског одбора Демократске странке и један од најистакнутијих српских младих политичара, говори о стању у Србији, питању Косова, предстојећим „београдским“ изборима, европској идеји, те многим другим темама…

Трка за Београд је у току, па се то намеће и као прво питање. Шта је оно што очекујете на предстојећим изборима!?

Очекујем да сменимо актуелну напредњачку власт у граду!

У чему је највећа снага опозиције на овим изборима. Чега Вучић треба да се плаши највише?

Највећа снага опозиције је у грађанима Београда које напредњаци не могу да уцењују радним местима или да купе са три киле брашна. Вучић се највише плаши тога да Београђани изађу на изборе у великом броју и покажу шта стварно мисле о њему и његовој владавини.

Ситуација у опозиционом блоку „проевропске оријентације“, генерално!? Шта нам показују избори?!

Избори показују да људи и даље верују у „европску идеју“, међутим, да се не лажемо… опозиција се и даље више бави сама собом, него рушењем Вучићеве диктатуре.

Потпуно је јасно да је Вучићева стратегија од самог доласка на власт била цепање Демократске странке на што ситније делове. Три главна кандидата за градоначелника Београда су били функционери Демократске странке пре четири године. Превазилажење разлика је најважнији задатак, а онда и уједињење до ослобођења Београда и Србије од ове пошасти.

Како вам се чини ситуација у тзв. „патриотском-националистичком“ блоку?!

Ако под „патриотско-нацоналистичком блоку“ мислите на Мишу Вацића и њему сличне онда стање у том делу друштва најбоље описује ситуацију у којој Вацић твитује како ће лично да мобилише туђу децу да их шаље у неки умишљени рат. Такве „патриоте“ увек „шаљу“, а никад не „иду“ у рат. Тако да је као и до сад наш „патриотски“ блок ван простора, времена и памети.

Како видите улогу Русије у Србији и уопште сарадњу Србије и Русије?

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...