ТУГА У РУСИЈИ: Срушен авион – 71 особа погинула!

МОСКВА – Шездесет пет путника и шест чланова посаде погинуло је када се авион руске авио-компаније „Саратов ерлајнс“ срушио у Подмосковљу. Летелица је пала неколико минута након полетања са московског аеродрома „Домодедово“. Пронађена је црна кутија и тела двоје страдалих. Отворена је истрага. Путин упутио саучешће породицама погинулих.

Погинуло је свих 65 путника и шест чланова посаде, јавља агенција Тас позивајући се на изворе из безбедносних служби.

Авион се срушио на око 80 километара од села Аргуново, југоисточно од Москве, потврдили су званичници.

На Твитер налогу сајта за праћење летова Flightradar 24 наведено је да је авион падао брзином од 1.000 метара у минуту, и то пет минута након што је полетео.

Савезна агенција Русије за ваздухопловни саобраћај (Росавијација) саопштила је да је неколико минута после полетања изгубљена радио-веза са посадом авиона, а ознака ваздухоплова нестала је са радара.

Тас додаје да су пронађени делови Ан-148 који је летео ка Орску, граду на граници са Казахстаном.

Објављени су и први снимци са места пада авиона, а руски медији наводе да су на месту несреће спасиоци пронашли два тела и да је на списку путника било и једно дете.

Руски медији су објавили да је на месту пада авиона уочен велики број коверти.

Ту чињеницу је објаснила Пошта Русије наводећи да се у авиону налазила пошта укупне тежине око 30 килограма.

Агенција Тас наводи да су поједини медији јавили да се авион наводно сударио са хеликоптером Пошта Русије. Та компанија је одмах демантовала наводе медија, истичући да немају хеликоптере.

Извор службе за ванредне ситуације наводи да би лоши временски услови, грешка пилота или технички квар могли да буду узрок несреће.

Тај извор је додао да, међутим, временски услови нису били толико лоши.