НАТО БЕЗ НОВИХ ЧЛАНИЦА: Начекаће се и они који једва чекају! – Страна 2 – КОМЕРСАНТ

НАТО БЕЗ НОВИХ ЧЛАНИЦА: Начекаће се и они који једва чекају!

Mере изградње поверења као Бечки документ све се више заобилазе „што је показала руска војна вежба ‘Запад’ спроведена у септембру“.

„С обзиром на овако узнемирујуће стање ствари, лоши прорачуни и неспоразуми и те како би могли довести до ненамерног војног сукоба“, предочава се у извештају.

„Неизвесност у погледу трансатлантског партнерства“

У делу текста посвећеном Европској унији, указује се на неизвесност у погледу трансатлантског партнерства, Брегзита, значајних неслагања међу државама чланицама – поготову кад је реч о миграцији – али и на све лошију безбедносну ситуацију на границама Уније.

„Због ових ‘пукотина’ у ЕУ, почетак 2017. године изгледао је суморно. Већина тих изазова и данас утиче на ЕУ, али сада постоји више од трачка наде“, стоји у извештају.

Као објашњење, наводи се да је економски раст у ЕУ стабилан и неочекивано висок, док су делови пројекта европских интеграција поново покренути, а јавно мњење је, како се закључује, све наклоњеније чланству у Унији.

Иначе, Минхенска безбедносна конференција, која се одржава од 1963. године, у протеклих пет деценија постала је главни глобални форум за дискусије о безбедносној политици, наведено је на сајту МСЦ.

Извор: Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...