ВУЧИЋ СА ХАНОМ: Пред нама ланац планинских препрека!

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић рекао је да 2025. година, која се помиње у Стратегији о проширењу ЕУ, није гаранција, али је важан подстрек грађанима и признање да смо урадили битне ствари и да смо са људима из Европске комисије учинили много значајног.

Вучић је нагласио да пред Србијом нису лаке препреке и мада су оне као Хималаји, „не бисмо били први који су се попели на Монт Еверест“.

Први пут Србија је добила индикативан временски оквир за приступање ЕУ и зато може и треба да искористи ову прилику, рекао је Јоханес Хан.

Александар Вучић је, обраћајући се новинарима након разговора са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом на заједничкој конференцији за новинаре, указао да су, у односу на четири земље и једну територију, пред Србијом најтежи задаци.

„Хималаји су пред нама“, метафорично се изразио председник указујући на чињеницу да то није наша кривица, већ је, како је рекао, дошло време да доносимо одлуке, да платимо одређене цене из прошлости и донесемо одлуке за које није било храбрости деценијама раније.

Ланац планинских препрека је пред нама, рекао је председник и додао да су то пре свега односи са Приштином, као и питање границе са БиХ и Хрватском.

Како је рекао, ниједна земља није имала поглавље 35, као што има Србија, али и додао да ту нема велике филозофије, то смо прихватили, а на питање да ли постоји нешто друго за Србију, резолутно каже: „Не постоји.“

loading...

Кад је реч о односима с Приштином, навео је да то није питање „да ли ћете се звати овако или онако“, већ је то питање хиљаде квадратних километара и услова у којима ће људи тамо живети.

Председник Србије је рекао и да морамо да регулишемо проблем граница са БиХ и Хрватском.

Како је рекао, Бошњаци су имали своје захтеве, а када смо прихватили те предлоге и када их је „дочекао са папиром“ – тада им ни то што су сами тражили није било довољно.

Границу са Хрватском и да не помињем, додао је Вучић.

Извор: Танјуг / РТС

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...