ВУЧИЋ СА ХАНОМ: Пред нама ланац планинских препрека! – КОМЕРСАНТ

ВУЧИЋ СА ХАНОМ: Пред нама ланац планинских препрека!

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић рекао је да 2025. година, која се помиње у Стратегији о проширењу ЕУ, није гаранција, али је важан подстрек грађанима и признање да смо урадили битне ствари и да смо са људима из Европске комисије учинили много значајног.

Вучић је нагласио да пред Србијом нису лаке препреке и мада су оне као Хималаји, „не бисмо били први који су се попели на Монт Еверест“.

Први пут Србија је добила индикативан временски оквир за приступање ЕУ и зато може и треба да искористи ову прилику, рекао је Јоханес Хан.

Александар Вучић је, обраћајући се новинарима након разговора са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом на заједничкој конференцији за новинаре, указао да су, у односу на четири земље и једну територију, пред Србијом најтежи задаци.

„Хималаји су пред нама“, метафорично се изразио председник указујући на чињеницу да то није наша кривица, већ је, како је рекао, дошло време да доносимо одлуке, да платимо одређене цене из прошлости и донесемо одлуке за које није било храбрости деценијама раније.

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...