ВУЛИН: Вучић не треба да иде у Загреб!

БЕОГРАД – Мировна политика председника Србије Александра Вучића нема саговорнике у Хрватској и зато сматрам да председник не треба да иде у Хрватску, поручио је министар одбране Александар Вулин.

„Вучићева посета се међу хрватским политичарима условљава извињењима за које нема разлога ни оправдања, а он вређа и напада“, рекао је Александар Вулин реагујући на изјаве хрватског потпредседника Владе и министра одбране Дамира Крстичевића.

Крстичевић је рекао да је председник Србије Александар Вучић добродошао у Хрватску, али и да прво очекује да се, како је рекао, извини „због великосрпске агресије“ на ту земљу.

Вулин каже да Вучић, „ако ипак одлучи да иде, онда с правом треба да очекује и добије извињење за геноцид извршен над Србима током Другог светског рата, за масовна убиства и протеривања Срба у грађанском рату у Хрватској током деведесетих година, извињење и повлачење Закона о бранитељима, где се Срби проглашавају агресорима“.

Према његовом мишљењу, Вучић треба да добије и извињење и надокнаду за отету имовину прогнаних Срба али и државе Србије, извињење за затварање граница током мигрантске кризе, извињење за усташке табле на јасеновачком стратишту.

У изјави за јавност, Вулин наглашава да Вучић не треба да иде тамо где се сећање на побијене Србе у Јасеновцу сматра увредом, а усташки викар Алојзије Степинац проглашава свецем.

„Нека Хрватска нађе снаге да призна злочине и за њих се извини па нека онда наш председник иде у Загреб“, поручује Вулин.

Извор: Танјуг

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!