ХАРАДИНАЈ: Косово је међународно изоловано

ПРИШТИНА – Тзв. косовски „премијер“ Рамуш Харадинај изјавио је да је Косово изоловано и да је то већи проблем него што је одбијање Сједињених Америчких Држава и Велике Британије да му издају визу.

„Политичари добијају визе, не верујем да их погађа забрана. Проблем је у томе што је Косово изоловано“, казао је Харадинај на конференцији за новинаре у Приштини, упитан да прокоментарише одбијање САД и Британије да му издају визе за посете тим земљама.

Након данашње седнице владе, Харадинај је говорио и о активностима владе поводом иницијативе за укидање закона о специјалном суду и предстојећој посети црногорског премијера Косову. Рекао је да је иницијатива о укидању Специјалног суда прослеђена од стране председништва скупштине, у редовној процедури.

За посету премијера Црне Горе Душка Марковића, 6. фебруара, навео је да ће њоме „Косово бити почаствовано“, те да ће означити „нови почетак“ у односима Приштине и Подгорице.

„Црногорски премијер ће указати част Косову овом посетом. Причаћемо о свим билатералним питањима, са циљем да продубимо односе између две земље“, најавио је Харадинај.

Што се тиче разграничења са Црном Гором, казао је да је та тема у парламенту и да нема довољно простора за разговор о томе међу премијерима.

Извор: РТС

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!