ВУЧИЋ ПРИЗНАО И НАЈАВИО РЕФЕРЕНДУМ: Не можемо у ЕУ без признавања Косова!

БЕОГРАД – Пут у Европску унију води и преко јасног дефинисања наших граница, а око таквих питања могућ је и рефередндум, изјаво је председник Србије.

Вучић је, у емисији „Ћирилица“ на ТВ Хепи, говорећи о евроинтеграцијама рекао да Србији „неће дозволити улазак у Европску унију без јасно решеног питања граница“.

„Како ћемо да га решимо, то је друга ствар. Хоћемо ли да га решавамо или нећемо? Народ ће свакако на неком референдуму морати да каже шта мисли о томе“, навео је Вучић.

Председник је приметио да је нови француски амбасадор рекао оно што је познато – да ће Србија морати да склопи правно обавезујући споразум са Косовом, а то предвиђа да има решено питање граница.

Он сам, истакао је, свакако неће бежати од тога да каже шта је најмање лоше решење.

„Јер, доброг решења нема“, рекао је српски председник и додао да ће за два до два и по месеца рећи шта је то што он мисли, а ако народ не буде мислио тако, то ће, каже, бити пораз његове политике.

Ми морамо покушати да то решимо, нагласио је.“ Имамо тежак проблема да нико не жели да преузме на себе ништа. Тома Николић и ја, па чак и Шешељ није имао ништа против тога, подржали смо доношење Устава 2006. године иако смо били опозиција, али смо имали државнотворни приступ. Ови данас неће да разговарају о Уставу, нити о ниједној озбиљној теми, зато што не знају шта би рекли“, рекао је и приметио.

„Сви мисле ‘ти Вучићу заврши то, ми ћемо ти одрубити главу, а у себи ћемо говорити хвала Богу да не морамо да се бавимо тиме'“, приметио је Вучић.

Loading...