Дрецун: Весели има информације о убиству Ивановића

Милован Дрецун је рекао да досадашњи ток истраге показује да се ради о веома добро планираном и, нажалост, ефикасно изведеном бруталном убиству Оливера Ивановића, као и да су га извели професионалци.

На Ивановића је пуцано из аутомобила у покрету, а пронађен је запаљен аутомобил „опел астра“ који су наводно користили нападачи.

„Власник тог аутомобила је мртав, нема га, аутомобил је купљен 1994. – све је прецизно испланирано, то је атентат који има и регионални карактер – питање је одакле су пуцачи, одакле је оружје, ко је прикупљао обавештајне информације“, рекао је Дрецун гостујући у Дневнику РТС-а.

Истрага би, сматра, требало да иде у два правца.

„Према Кадрију Веселију, председнику косовске скупштине који је шеф Тачијеве илегалне обавештајне службе. Та параслужба делује нарочито на југу Митровице и врши субверзије на Северу. Мислим да би много информација могао да да о овом убиству“, навео је Дрецун имајући у виду Веселијеву претњу да ће доћи са својим паравојним формацијама до Ниша.

Други правац истраге требало би, према његовом мишљењу, да иде према Вашингтону.

„Волео бих да Стејт департмент да сазнања њихових обавештајних служби на основу којих су направили процену да се у наредном периоду очекују некакви нереди и инциденти на северу Косова. Да видимо на којим информацијама су засноване те анализе. Да ли је можда, између осталих, једна од непотврђених информација да је пре месец дана у Албанију ушла група професионалних убица. Где су они, шта се дешавало са њима?“, упитао је Дрецун.

„У Приштини желе да манипулишу доказима“ 

Држава Србија ће, наглашава, радити свим својим капацитетима на овом случају. „Покренута је сопствена истрага и мислим да ћемо доћи до неких резултата јер тај случај мора да буде решен, он је толико значајан за Србију, стабилност уопште и будућност целог процеса нормализације односа“, истакао је Дрецун.

Сматра да је разлог зашто у Приштини не желе сарадњу са Београдом у истрази убиства Ивановића то што желе да манипулишу доказима који ће бити прикупљени, да усмеравају ток истраге, да сакрију извршиоце и налогодавце и да пребаце одговорност на Београд.

Loading...