(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Десничари излазе на изборе – Вацић изабран за председника! – КОМЕРСАНТ

(НЕ)ОЧЕКИВАНО: Десничари излазе на изборе – Вацић изабран за председника!

БЕОГРАД – У свечаној сали Општине Земун одржан је Први конгрес Српске деснице, на коме је изабрано руководство Српске деснице, а донета је и одлука о изласку на изборе за Скупштину града Београда.

Конгресу је присуствовало 150 делегата, чији су представници једногласно донели одлуку да за председника Српске деснице буде изабран Миша Вацић.

Међу гостима на свечаном делу Првог конгреса Српске деснице, између осталих били су присутни Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНСа, Бранислав Пухало, шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, војвода Бранислав Гавриловић Брне, ратни комадант „Сарајевског четничког корпуса – Саво Дерикоња“, Горан Младић, официр и брат генерала Младића, отац Михајло Вукчевић, из цркве Свети Николај у Земуну, Марко Шћепановић, гуслар, Александар Балан, испред Румунског хришћанског покрета, као и певачи Марко Булат, Игор Костић и Бобан Јовановић.

Присутнима се први обратио Михајло Јањић који је истакао да се по први пут у новијој историји сабирају многе патриотске и родољубиве организације, увиђајући потребу за новом политичком борбом која ће бити грађена на старим и доследним идеалима.

„Годинама уназад наше активности су показале спремност да се боримо за своју државу, некада смо то чинили на улицама и барикадама, а данас сматрамо да наша борба мора бити настављена деловањем кроз институције као једином ефективном борбом.“, рекао је Јањић.

Лав Пајкић у обраћању присутнима истакао је да је време за нову, модерну Српску десницу.

„Потребни су они који ће бити посвећени и који ће са нама учествовати у акцијама, а не хобисти. Најлакше је седети скрштених руку и чекати да неко други уради ваш задатак уместо вас. Не смемо да дозволимо да данас протектне без ичега да смо урадили за Србију и свој народ.“

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...