СНС: Без ванредних парламентарних избора!

На седници Председништва Српске напредне странке одлучено је да се београдски избори одрже без ванредних парламентарних избора, рекао је председник те странке Александар Вучић. СНС ће се свом снагом, одлучношћу и храброшћу борити за победу на изборима за Београд који ће бити у марту, истакао је Вучић.

Александар Вучић, после седнице Председништва СНС-а која је била затворена за јавност, рекао је да Председништво није подржало расписивање ванредних парламентарних избора.

Вучић је, у обраћању новинарима после седнице, рекао да је захвалан врху странке што је готово једногласно, са два гласа против, прихватио његов став да је државни и национални интерес важнији од страначког.

„Сматрао сам да је наш државни и национални интерес пречи и важнији од интереса партије и странке коју толико волимо. Сматрао сам да је важније да се посветимо решавању вишедеценијских проблема, будућности нашег народа и деце, а не да размишљамо калкулантски. Чланови Председништва су са само два гласа против прихватили ту идеју“, рекао је Вучић.

Истакао је да је више од половине људи који су данас говорили на седници Председништва говорило о потреби да се споје београдски и ванредни парламентарни избори.

Ипак, рекао је да је задовољан што су прихватили његов предлог и додао да су за ванредне изборе на крају гласали само Миленко Јованов и Марија Обрадовић.

Извор: Танјуг