НАПАДНУТЕ РУСКЕ БАЗЕ У СИРИЈИ: Ноћ срушених дронова!

МОСКВА – Министарство одбране Русије саопштило је да су руске војне снаге успешно одбиле напад екстремиста уз помоћ беспилотних летелица на сиријске базе те земље Хмејмим и Тартус у ноћи 6. јануара.

Током ноћи, руски системи за противваздухопловну одбрану реаговали су на 13 неидентификованих „малих ваздушних мета“, које су се приближавале руским војним објектима, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се прецизира, десет борбених дронова приближавало се ваздухопловној бази Хмејмим, а још три логистичком центру Тартус.

Дрон из Сирије / Руско министарство одбране

У саопштењу се истиче да је руска војска пресрела шест беспилотних летелица, које су напале сиријске базе, а да су још седам уништили ракетни ПВО системи Панцир С1.

„Руске електронске ратне јединице успеле су да преузму контролу над шест малих ваздушних циљева када су пресреле спољну контролу. Њих три су приземљене на територију под контролом испред базе и још три беспилотне летилице су експлодирале при слетању услед контакта са земљом“, наводи се у саопштењу.

loading...

У саопштењу се додаје да су седам беспилотних летелица уништили системи Панцир С1 руских јединица за ваздухопловну одбрану, преноси Тас.

Извор: Танјуг

loading...

ПРАТИТЕ НАС НА ФЕЈСБУКУ!

ПРАТИТЕ НАС НА ТЊИТЕРУ! :)

AdNow
Loading...